Десять «негренят» українських виборів

24.10.2009

Затемнення Сонця, що відбудеться напередодні виборів, 15 січня, знову спровокує низку фатальних подій, пов’язаних із діяльністю державних інституцій, будівельних компаній та банків. Щоправда, ці події глибше зачеплять нашого північного сусіда та країни Далекого Сходу. В Україні ж пік конфліктів, здатних суттєво підірвати державний імідж, припаде на останню декаду нинішнього грудня, коли транзитний Юпітер увійде в точну опозицію до «королівської зірки» держави. Це буде фінальний сплеск запашних «фекалій», турботливо заготовлених політиками (як вітчизняними, так і зарубіжними), після чого можна буде спокійно взятися за генеральне прибирання.

Загальне тло боротьби за владу в Україні зазнає суттєвих мутацій протягом двох перших тижнів січня. Спроби силового тиску (Марс ретроградний із 20 грудня 2009–го по 10 березня 2010 року) і війни засобів масової інформації (Меркурій ретроградний із 26 грудня до 14 січня) не отримають очікуваного успіху. Намагання конкурентів змішати чорне з білим, гра без правил (вплив «Чорного Місяця» у Водолії) заважатимуть виборцям відрізнити правдиву інформацію від спотвореної. Але позитивний резонанс («Білий Місяць» заходить у знак Тельця, під впливом якого перебуває територія України) озброїть учасників виборчого процесу прагматизмом.

Отже, шанси перемоги кандидатів у президенти України на 17.01.2009 за астрологічними показниками — такі.

 

Інна Богословська

Участь у виборчому марафоні матиме для Інни Германівни негативний ефект. Виправдати невчасне рішення балотуватися можна тільки несамостійністю: ретроградний Юпітер у Стрільці вказує на цілковиту залежність кар’єрного поступу народженого 05.08.1960 року кандидата від покровителів (учителів, керівників колективу, осіб з–за кордону). Злий жарт, очевидно, зіграла спроба енергійної юристки розпочати самостійну гру, не маючи на те «небесного» права. Гармонійний аспект Юпітера та Венери на момент народження пані Богословської забезпечив їй пожиттєву гарантію матеріальних статків та можливість отримати доволі високий соціальний статус. Але — винятково під наглядом «згори». Суцільні мінуси переважають.

 

Віктор Янукович

Можна було б віддати лаври переможця кандидату, народженому 09.07.1950 року: завершення циклу Юпітера дарує прихильність закону та впливових покровителів. Коли б не кілька ложок дьогтю, здатних звести нанівець обіцяну ідилію. Транзитне поєднання Марса з Плутоном підштовхуватиме кандидата використати силовий сценарій захоплення влади. І все було б добре, якби це астрономічне об’єднання відбувалося не у проекції зодіакального знака Лева. У січні 2010–го такий транзит спрацює бумерангом. Несамостійність кандидата (Юпітер у Рибах ретроградний) вимагатиме граничної стриманості у висловлюваннях (опозиція Меркуріїв), а в гарячій битві авторитетів «слідкувати за базаром» надзвичайно важко. Є загроза з власної ініціативи втратити ключову підтримку у найвідповідальніший момент. Якщо кандидату вдасться обійти ці ризики, резонанс «сухого залишку» позитивний.

 

Петро Симоненко

Ще один Лев–не–цар. Представникам цього шанованого зодіакального знаку, перш ніж сподіватися на хоч якусь «булаву», слід було дочекатися хоча б липня наступного року. Щоправда, найбільш прикрі епізоди жорсткої конкуренції претендентів для кандидата, народженого 01.08.1952 року, позаду. Але зайва публічність у передвиборчий період (особливо — виступи у мас–медіа) може тільки зашкодити. Краще хай за Петра Миколайовича агітують друзі–колеги. Тільки не жінки! Радикальна Венера теж «опозиціонує», тому чоловіча компанія на цей час доречніша. За комуністичного президента голосуватимуть перевірені часом консерватори (Юпітер у знаку Тельця), які не надто довіряють змінам. Участь у січневих 2010 року виборах для цього кандидата явно збиткова, заробити на його підтримці соратникам не вдасться.

 

Віктор Ющенко

Ще один щасливчик, на користь якого спрацьовує дата виборів. Наро­джений 23.02.1954 року, діючий Президент отримає реальну можливість значно підняти свій рейтинг. Схоже, з–поміж усіх кандидатів саме його плече вибере птах удачі. Єдина помилка, якої варто остерігатися ВАЮ, — не передати б куті меду, приписуючи собі чужі заслуги. Приклад вдалого використання Ющенком шансу реабілітуватися — стримана і вмотивована відповідь пану Медведєву на його дивовижний відеолист. Тобто кандидату доцільніше прислухатися до розумних креативників, покладаючись на поступ долі більше, ніж на самолюбство «першої особи». Резонанс на дату виборів — плюс.

 

Анатолій Гриценко

Один із найбільш гармонійних резонансів у кандидата, народженого 25.10.1957 року. Причому як відносно дати виборів, так і відносно радиксу держави, утвореної 24.08.1991 року. Нерішучий Марс у проекції Терезів свідчить тільки про те, що екс–міністр оборони ніколи не діятиме з «шашкою наголо», а здатен знаходити компромісні рішення. Тому він, можливо, — єдиний кандидат, якому під час передвиборчої кампанії вдасться уникнути скандальних звинувачень та відвертого хамства з боку конкурентів. У будь–якому разі участь у нинішніх виборах піде йому «в плюс».

 

Юлія Тимошенко

Останні числа грудня–2009 готують для діючого Прем’єра неприємний сюрприз. Зовнішній тиск невідворотних обставин змусить народжену 27.11.1960 року жінку кардинально переглянути пріоритети (транзитний Юпітер точно опозиціонуватиме радикальному Урану, резонанс зберігається і на момент виборів). Тому цього разу, швидше, також — «не судьба»... Зате можна порадувати помічників кандидатки: все зроблене вами добре оплатять! Навіть якщо ви тільки язиком уміло плещете (а на більше, будемо реалістами, мало кого вистачає). Загалом за результатами виборів 17 січня ЮВТ, схоже, якимось чином «залишиться при своїх» — ні у збитку, ні в прибутку. Як це виглядатиме на практиці — побачимо. Знову Прем’єр?..

 

Володимир Литвин

Можна було б позитивно оцінити шанси Голови ВР, народженого 28.04.1956 року, коли б вибори відбувалися на початку березня. Але до другого туру він навряд чи потрапить. На користь кандидата спрацює тільки великий досвід участі в подібних кампаніях (гармонійне розташування Сатурна в резонансі). І саме цей досвід підкаже йому економно витрачати кошти. Відтак штатні та позаштатні організатори виборчого марафону Литвина навряд чи зможуть підзаробити цього разу настільки добре, як, наприклад, під час позаминулих виборів до парламенту. Гармонійні аспекти Венери і Сатурна дозволяють припустити, що проголосує за кандидата жіноцтво «постбальзаківського віку», впевнене, що «віднєй мужская красота в морщінах і в сєдінє». Попри це Володимир Литвин на 17 січня лишається з мінусом.

 

Арсеній Яценюк

У екс–голови парламенту, народженого 22.05.1974 року, зоряний час передвиборчої боротьби минув улітку. Позитивний досвід, набутий у період, коли можна було складати успішну конкуренцію в режимі «тіхо сам с собою», безсумнівно, колись пригодиться. Та цього разу могутня креативна організація, що витратила чимало зусиль і коштів на просування молодого перспективного політика з Чернівців, зазнає збитків. Адже єдиний аспект підтримки, наявний у Арсенія станом на 17.01.2010 (тригон Сатурна і Сонця), свідчить, що тільки вищезгаданою обставиною пояснюється такий стрімкий злет заблокованого всіма іншими «зоряними» аспектами. У результаті — відносний «плюс», але винятково за чужий рахунок.

 

Сергій Тигіпко

Більше дивідендів екс–банкіру принесе передвиборча кампанія, ніж власне вибори. У президентських перегонах для народженого 13.02.1960 року актуальна цитата: «Ваше світле майбутнє залишилося позаду», адже чудовий шанс перемогти на виборах 2004 року він утратив. Цього разу навіть блискучий інформаційний вибух на фініші змагання виявиться з категорії «недо». Утім авторитет учасника–Водолія від такого повороту подій не постраждає. Навіть якщо Тигіпко за результатами нинішніх виборів не отримає місця на п’єдесталі, цікаві пропозиції від впливових осіб (можливо, з–за кордону) цілком компенсують публічно витрачені мільйони. Тому — швидше плюс, ніж мінус.

 

Олег Тягнибок

Для кандидата, народженого 07.11.1968 року, «зоряна» прихильність — не привід для самозаспокоєння. Так, під дату виборів він буде зразком красномовства (гармонія транзитного і радикального Меркуріїв), йому гарантовано успіх у жіноцтва (Венера теж гармонійна). Але вже на початку листопада виникнуть обставини, які значно обмежать його особисту свободу дій (транзит Сатурна по Урану). Не виключено, що саме ці загадкові обставини, пов’язані зі світоглядними прорахунками лідера Всеукраїнського об’єднання «Свобода», здатні стерти всі його досягнення вже до літа наступного року. Тобто маємо той «плюс», який у прогресії чомусь дає «мінус».

Оксана РУСИНА