Віденський вальс для Тегерана

Віденський вальс для Тегерана

Під час другого раунду переговорів у Відні між Іраном та представниками «шістки» за посередництва ООН, які відбулися, узгоджено проект угоди про постачання Ірану ядерного пального, повідомив генеральний директор МАГАТЕ Мухаммед аль–Барадеї. Суть угоди полягає в тому, що весь накопичений Іраном збагачений уран передадуть для подальшої обробки іншим країнам, після чого він знову повернеться до країни вже як ядерне пальне для АЕС та для використання в інших мирних цілях. Процес має відбуватися у два етапи. Спочатку іранський уран первинної обробки поставлятимуть до Росії, де його доведуть до потрібної проміжної кондиції, а вже потім переправлять до Франції, де за американськими технологіями здійснюватимуть виробництво ядерного пального.

Метро наштовхнулося на амфітеатр

Метро наштовхнулося на амфітеатр

Щойно розпочате будівництво третьої лінії римського метро довжиною 15 кілометрів, яка має розвантажити центр міста від наземного транспорту та пов’язати між собою головні пам’ятки столиці Італії, було майже відразу зупинено: будівельники наткнулися на ще одну старожитність. Під час проведення попередніх екскаваторних робіт були виялені фрагменти стародавньої забудови.

Правильна оцінка

Правильна оцінка

Глава української держави Віктор Ющенко зустрівся у Києві з доповідачем Парламентської асамблеї Ради Європи з проблематики Голодомору та масового голоду на теренах колишнього СРСР, віце–президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу. Президент Ющенко підкреслив, що завдяки зусиллям України Голодомор отримує справедливі оцінки на міжнародній арені, зокрема від ООН, ЮНЕСКО, ОБСЄ, Європарламенту, національних парламентів багатьох країн, відтак у Києві сподіваються на розуміння і в ПАРЄ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики