НОВИНИ ПЛЮС

22.10.2009

Місцеві вибори — 30 травня

Вибори депутатів місцевих рад відбудуться 30 травня 2010 року. Таке рішення 250 голосами ухвалила у вівторок Верховна Рада. Попередні вибори до місцевих рад відбулися в березні 2006 року.

Рада не здолала вето на новий Бюджетний кодекс

Верховна Рада не змогла подолати вето Президента на закон про внесення змін до Бюджетного кодексу. Замість необхідних 300+1 на табло висвітлилося лише 195 «за» (голосували тільки «коаліційні» нардепи).

228 голосами парламентарії відправили нову редакцію Бюджетного кодексу на доопрацювання. Цей документ, зокрема, передбачає формульну систему трансферних взаємин між державним і більш ніж 12 тисячами місцевих бюджетів, що, на думку опонентів Блоку Тимошенко, дозволило б уряду перед виборами контролювати всю владу на місцях.

Форум Ради Європи в Києві

Учора надвечір у Києві відкрилася V сесія Форуму Ради Європи «За майбутнє демократії». Відкриваючи зібрання в Українському домі, президент Віктор Ющенко описав хід демократичних процесів в Україні, зокрема питання реформування виборчого законодавства, а також внесення необхідних змін до Конституції України.

Тернопіль — за Ющенка

Учасники регіонального Форуму громадськості Тернопільщини, який відбувся позавчора з ініціативи обласної організації партії «Наша Україна», висловилися на підтримку політики діючого Президента Віктора Ющенка та ухвалили звернення до всіх національно–патріотичних сил регіону із закликом об’єднатися навколо Ющенка на виборах. Про свою підтримку кандидатури В. Ю. на виборах заявив і Сергій Тарашевський від імені тернопільської обласної організації партії «Єдиний центр».

ПАРЄ вивчає наш Голодомор

Учора Президент Віктор Ющенко провів зустріч із доповідачем Парламентської асамблеї Ради Європи з проблематики Голодомору та масового голоду на терені колишнього СРСР, віце–президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу. Той перебував в Україні з візитом 18—21 жовтня і зустрічався також із представниками фракцій ВР, неурядових організацій, науковцями, які досліджують тему Голодомору.