Останнє «галицьке попередження»!

Останнє «галицьке попередження»!

На вівторковій сесії Львівської обл­ради депутати вирішили «розібратися» із польськими «нелегальними пам’ятниками» на території області. Позиція галицьких обранців зумовлена ситуацією з вшануванням поховань Української Повстаноської армії у Польщі. Адже досі не вщухає польськоукраїнська «війна» з приводу сплюндрованого ще навесні меморіалу воїнам УПА на горі Хрещатій у сусідньому Підкарпатському воєводстві. Польська сторона в особі головного диригента «цвинтарної пам’яті» Анджея Пшевозніка навідріз відмовляється відновлювати лісовий меморіал, наполягаючи, що він незаконний. Відтак львівські депутати дійшли висновку, що слід діяти симетрично: ви нам не дозволяєте в себе ставити меморіальні «самобуди», то й ми вам цього не дозволимо.

Війна, голод та ще й вибори

Війна, голод та ще й вибори

«Другий тур президентських виборів у Афганістані відбудеться 7 листопада», — повідомила афганська Незалежна виборча комісія (НВК). У другому турі зійдуться діючий президент Хамід Карзай та його головний суперник, екс­глава МЗС, лікар за фахом Абдулла Абдулла. Другий тур проводять під тиском США — Вашингтон не бажає мати справу з президентом, котрий виборов перемогу шляхом масштабних підтасовок та фальсифікацій. Сам Карзай оголосив учора про згоду на проведення другого туру в присутності впливого американського сенаторадемократа Джона Керрі, який прибув до Кабула «напучувати» схильних до виборчих махінацій союзників.

Не розминулися на червоне світло

Не розминулися на червоне світло

Щонайменше 22 особи загинули та стільки ж потрапили до шпиталів із пораненнями після вчорашнього зіткнення двох пасажирських потягів на півночі Індії, повідомляє БіБіСі. Ще приблизно 50 осіб виявилися заблокованими у вагонах, і рятувальні загони вивільняли їх за допомогою зварювальних апаратів упродовж семи годин. Рятувальникам допомагали поліція, військовослужбовці та місцеві мешканці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики