«Оскароносиця» в небі

22.10.2009
«Оскароносиця» в небі

Дворазова лауреатка «Оскара» Хіларі Свонк — жінка не лише працьовита, а й чуйна. Зірка фільму «Крихітка на мільйон доларів» дуже любить тварин і бере участь у кампаніях із їх захисту. Днями актриса організувала у Нью–Йорку акцію допомоги приблудним собакам, закликавши людей не проходити байдуже повз бездомних звіряток, а спробувати «знайти для них сім’ю». У планах Хіларі — прилаштувати півтора мільйона (!) нічийних собак та котів.

Звісно, самій Свонк не під силу втілити в життя такий глобальний план, тому на допомогу вона залучила Центр тварин Хелен Вудворт та ще понад три з половиною тисячі благодійних організацій. «Це така велика нагорода — дивитися в очі тварини, в якої з’явився дім, — каже акторка. — Звірі дуже вдячні тим, хто врятував їм життя».

Звісно, за благодійністю Хіларі не забуває й про роботу. Недавно вона завершила зйомки у фільмі «Амелія» — про льотчицю Амелію Ерхарт. Ця смілива журналістка, письменниця й феміністка стала першою жінкою, яка перелетіла через Атлантичний океан, а в 1937 році зникла безвісти над Тихим океаном, намагаючись здійснити навколосвітню авіаподорож. Недавно образ Амелії вже втілювала на екрані Емі Адамс у фільмі «Ніч у музеї–2». Компанію Свонк, яка справді схожа на легендарну льотчицю, складуть Річард Гір та Еван Макгрегор.

Як завжди, Хіларі дуже серйозно підійшла до роботи, тому пішла на курси пілотів — щоб за штурвалом виглядати природно. «Я отримаю ліцензію пілота. Зазвичай я не пітнію, але коли літаю — у мене вся спина мокра! Керування літаком вимагає максимальної концентрації, і це так прекрасно! Ми якось забирали мого бойфренда з Лас–Вегаса — у нього там була ділова зустріч, і ми з інструктором полетіли туди за ним», — розповідає 35–річна кінозірка.

У Голлівуді модно не лише мати власний літак, а й уміти ним керувати. Ліцензію пілота мають Анджеліна Джолі, Бред Пітт, Джон Траволта, Том Круз та ще багато знаменитостей. Однак заслуги Свонк це не применшує.

Світова прем’єра фільму «Амелія» відбудеться 23 жовтня. У програмі наших кінотеатрів на цей рік показ цієї стрічки не запланований.