НОВИНИ ПЛЮС

20.10.2009

ВР скасує недоторканність?

Верховна Рада сьогодні розгляне питання скасування депутатської недоторканності. Як повідомляє УНІАН, таке рішення вчора ухвалила погоджувальна рада ВР. За словами головуючого на ній першого заступника Голови ВР Олександра Лавриновича, парламенту варто розглянути всі варіанти законопроектів на цю тематику, які були внесені раніше народними депутатами різних фракцій. Також на сьогоднішньому пленарному засіданні депутати планують заслухати інформацію Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та Уповноваженого ВР з прав людини щодо стану розслідування інциденту з нібито зґвалтуванням дітей у піонертаборі «Артек» — «якщо буде консенсус із цього питання».

СДПУ(о) підтримає комуніста

Соціал–демократична партія України (об’єднана) на своєму з’їзді в суботу підтримала рішення про створення Блоку лівих і лівоцентристських сил і висування лідера КПУ Петра Симоненка єдиним кандидатом у президенти. З’їзд «Лівого блоку», до якого, окрім СДПУ(о), увійдуть КПУ, партія «Справедливість» і «Союз лівих сил», відбудеться 20 жовтня в Києві.

Президент направив «емісійний» закон до КС

До Конституційного Суду надійшло конституційне подання Президента Віктора Ющенка щодо відповідності Основному закону низки положень деяких законів України (щодо фінансування Національним банком заходів з підготовки України до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року). Згідно з регламентом КС, подання передане на вивчення в Секретаріат суду.

Лукашенко їде в Україну

На першу половину листопада запланований візит до України президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка. Про це повідомив учора на прес–конференції в Мінську, де він перебуває з робочим візитом, міністр закордонних справ Петро Порошенко. За його словами, в Україні чекають, що цей візит «буде наповнений конкретним практичним змістом».

Перед тим, 17 жовтня, Порошенко здійснив робочий візит до Швеції.

Юля в Єрусалимі не лише молилася?

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко на вихідних відвідала Єрусалим. Як повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на ізраїльську пресу, голова українського уряду займалася не лише духовними справами (раніше приватна поїздка ЮВТ анонсувалася як суто паломницька). Зокрема, за даними ЗМІ, Тимошенко провела в Ізраїлі дві важливі конфіденційні зустрічі, які, за деякими даними, стосувалися президентських виборів в Україні. З ким саме зустрічалася Тимошенко і що обговорювала, не повідомляється.

«Єдинороси» їдуть до «регіоналів»

Російська партія влади «Єдина Росія», яку очолює прем’єр–міністр РФ Володимир Путін, направляє до Києва делегацію для налагодження відносин з Партією регіонів. Як повідомляє УНІАН із посиланням на прес–службу «Єдиної Росії», таке рішення ухвалила президія генеральної ради партії.