Маленьке свинство

20.10.2009
Маленьке свинство

Любителька маленьких розмірів Періс Хілтон.

Колись у зірок шоу–бізнесу була мода — приходити на світські заходи з маленьким песиком під пахвою. Але тепер собачки вже не в моді — голлівудські зірки обирають... свиней. Звісно, не поважних льох, а мініатюрних домашніх паць, яких вивели зумисне для утримання в кімнатних умовах. Виростають такі «мікропіги», як їх називають у Голлівуді, максимум до розмірів невеликої болонки. А поросята — ті взагалі розміром із чайну чашку. При цьому тваринки дуже розумні, ручні, легко піддаються дресируванню — наприклад, охоче приноситимуть вам кімнатні капці, «даватимуть лапу» тощо. А головне, швидко привчаються до туалету й не линяють.

Словом, мрія, а не домашній улюбленець. Єдина вада — дуже дорого коштують, адже поки що кімнатних свинок розводять лише в кількох розплідниках, зокрема, в Англії та американському штаті Орегон. Найдешевше британське порося коштує близько тисячі доларів, а щоб виписати таке задоволення, скажімо, в Росію чи Україну, доведеться викласти від трьох до восьми тисяч.

Проте спадкоємицю готельної імперії Періс Хілтон високою ціною не злякаєш. Днями 28–річна світська левиця виклала за персонального мікропіга 4 500 доларів. Нову улюбленицю зіркова тусовщиця назвала Принцесою Піглеттою і вже мріє про те, як разом із нею зніматиметься у фотосесіях.

Але виникла несподівана перешкода: на Періс «наїхала» організація «Люди за етичне поводження з тваринами» (ПЕТА). Там вирішили, що довіряти такій епатажній панянці беззахисну тваринку — просто злочин. І розродилися обуреною заявою про те, що Періс «подає жахливий приклад ставлення до тварин, так, нібито вони — такого ж одноразового використання, як її друзі та женихи».

Очевидно, захисникам тварин шанувати людей ні до чого.