Сашко Положинський заспівав соло

17.10.2009

«Громадяни України, користуйтесь моментом, виберіть мене своїм Президентом!» — агітує лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський. Не варто думати, що артист із репутацією «хлопця на все село» міняє сцену на чиновницьке крісло. Йому просто є що сказати у період передвиборчої агітації.

Сашко вважає, що його останню пісню «Виберіть мене» не крутитимуть по радіо, а вона ну дуже необхідна як альтернатива до всіх агітаційних виступів його колег по цеху. «Я хочу, щоб її почули. Щоб скачували з інтернету і передавали один одному. Хочу, щоб знали, що «очі мої — чисті й невинні, обличчя — просте, от тільки шкода, що коса не росте», — підспівує в тему Положинський.

До його слів не приєднався гурт «Тартак», тож артист започаткував сольний проект «СП», абревіатуру якого можна розшифровувати порізному. Кому що до вподоби, може вибрати поміж назвами «Сольний проект», «Спільне підприємство» або кумедним «Суперпупер».

«Варіантів розшифровки дуже багато, і кожен хай розшифровує, як йому подобається. Особисто для мене це просто скорочений варіант Сашка Положинського», — зізнався в одному з інтерв’ю «тартаківець».

Ще рік тому Сашко не планував ніякого сольного проекту. Аргументував це тим, що не є музикантом і не вміє писати музику. Як пояснила «УМ» піарменеджер гурту Юля Курова, Сашко раніше мав на увазі творче самовираження, а в даному випадку йдеться про персональне ставлення музиканта. Тому в проекті «СП» важливість мають слова, а музика всього лиш виконує фонову роль. Але й після виборів проект «СП» не закриють.

Не полишаючи «Тартак», Сашко Положинський паралельно записуватиме власні пісні й викладатиме їх на сайті sashko.com.ua. Робота над «СП» закипить, коли «тартаківці» закінчать записувати новий альбом «Опір матеріалів».