ХРОНІКА

17.10.2009

Футбол

У новому рейтингу ФІФА українська збірна піднялася на три позиції і тепер посідає 22–ге місце.

Лідирують і надалі бразильці. Зберегли свої позиції також наступні чотири збірні — Іспанія, Голландія, Італія, Німеччина. На шосту сходинку піднялися аргентинці (+2), сьома — Англія, за нею — Хорватія (+1), Франція (+1), Португалія (+5), США. А от Росія втратила одразу шість місць, зараз вона 12–та.

Решта учасників європейського «плей–оф» ЧС–2010 перебувають на таких щаблях: Греція — 16 (–4), Ірландія — 34 (+4), Боснія і Герцеговина — 42 (+4), Словенія — 49 (+5).

Відтак при жеребкуванні пар «плей–оф» у понеділок кошики залишаться тими самими, що й очікувалися досі: перший — Франція, Португалія, Росія, Греція; другий — Україна, Ірландія, Боснія, Словенія.

Регбі

Згідно з новим рейтингом національних збірних, українська команда з класичного регбі перебуває на 26–й позиції у світі. Піднятися на чотири сходинки нашим дозволила нещодавня перемога над Бельгією.

Велоспорт

Три велогонщики професіональної команди «Астана», серед яких і українець Ярослав Попович, днями перейшли до «стайні» «Радіошек». Окрім нашого велосипедиста, в цій американській формації тепер виступатимуть Андреас Кледен, Грегорі Раст, а також Леві Лайфаймер та Серджіо Пауліньйо, які зняли майки «Астани» дещо раніше.

Теніс

Турнір серії ATP «челенджер» у Ташкенті (призовий фонд — 125 тис. доларів). Чвертьфінал. Долгополов (Україна) — Кудрявцев (Росія) — 6:1, 6:4. Парний розряд. Бубка/Стаховський (Україна) — Біктяков/Ікрамов (Узбекистан) — 4:6, 4:6.

Хокей

У зустрічі регулярного чемпіонату НХЛ «Детройт» — «Лос–Анджелес» (5:2) шведський захисник і капітан «Ред уїнгз» Ніклас Лідстрем двічі асистував партнерам і відтак досягнув рубежу в 1000 набраних очок у Національній хокейній лізі. Для цього йому знадобилося провести 1336 матчів.

Кульова стрільба

22—30 жовтня у Шанхаї відбудеться фінал Кубка світу зі стрільби. Запрошення на цей турнір спортсмени отримують особисто за місцем у світовому рейтингу. Минулого року на Кубок від України поїхали шестеро, цього ж разу аж вісім українських стрільців позмагаються за нагороди: Артур Айвазян, Олександр Петрів, Сергій Кудря, Олег Омельчук, Роман Бондарук, Тарас Магмет, Дарина Шитко та Олена Костевич. Із минулорічного фіналу Кубка світу українці повернулися з двома нагородами — «золотом» Омельчука та сріблом Айвазяна.

Бокс

Німецький тренер Фріц Здунек, який начебто оголошував про закінчення кар’єри, надалі працюватиме винятково з Віталієм Кличком. А от решті боксерів, яких тренував німець (і серед них українець Олександр Дмитренко), доведеться шукати нових наставників.

* * *

Німецька митниця повернула чемпіонові світу за версією WBC Віталію Кличку його речі, конфісковані в березні під час інциденту в аеропорті Франкфурта, — сумку й годинник. «Ще під час моєї підготовки до поєдинку проти Кріса Арреоли від німецької сторони я отримав офіційні вибачення за інцидент. Вони також підтвердили свою готовність у будь–який зручний для мене час передати мої речі. Я радий, що крапка в цій історії поставлена і Віталій Кличко як контрабандист не відбувся», — цитує українського боксера його прес–служба. Віталій зазначив, що особливої потреби в дорожній сумці в нього весь цей час не було, оскільки вона в Кличка не єдина. А ось годинник марки IWC, який боксер отримав два роки тому як посол Laureus World Awords, для нього «особливо цінний».