Лондон у тумані

17.10.2009
Лондон у тумані

Микола Куксенков у фіналі багатоборства зупинився на дев’ятій позиції.

Не найкращим чином поки показують себе українські гімнасти на чемпіонаті світу, який триває в Лондоні. На місці проведення наступної Олімпіади наші співвітчизники станом на вчора могли похвалитися тільки виходом до фіналу багатоборства киянина Миколи Куксенкова, тоді як для решти збірників вирішальні змагання за медалі лишаються недосяжними.

Дівчата в багатоборстві взагалі провалилися — серед них хіба киянка Анастасія Коваль була більш–менш близькою до продовження боротьби, показавши у вправі на брусах 14–й результат. Водночас на колоді Настя була 49–ю, а чемпіонка Європи у цій вправі Яна Дем’янчук — 46–ю. В інших дисциплінах Яна виглядала далеко не кращою: бруси — 37–ма, вільні вправи — 30–та, опорний стрибок — 58–ма позиція.

Дарина Згоба виступала лише на колоді і напрацювала на 67–ме місце. Валентина Голенкова у вільних вправах посіла на 22–ге місце, тоді як в опорному стрибку її балів вистачило аж для... 95–го рядка протоколу.

Позавчора у фіналі багатоборства виступив киянин Куксенков, який на минулому чемпіонаті Європи, нагадаємо, виграв «бронзу» на перекладині. У кваліфікації Микола фінішував із проміжним шостим показником, тому сподівання на медаль були. По ходу виступів Куксенков перебував максимум на четвертій позиції, коли вдало виконав вправу на коні, але далі пішли нижчі показники. Головний тренер збірної Ігор Коробчинський казав, що в Куксенкова медаль буде за умови, якщо він не наробить помилок у фіналі. А киянин лише те й робив: слабкі виступи на брусах і в опорному стрибку та зрив із перекладини відкинули хлопця на дев’яту підсумкову позицію. Якщо враховувати, що для Миколи це перший чемпіонат світу, то такий результат можна було б вважати вдалим. Але ж українська спортивна гімнастика скучила за нагородами!

Перемогу в багатоборстві святкував японець Когеї Учімура; другим і третім стали,відповідно, британець Деніел Кітінгс і росіянин Юрій Рязанов.

Учора за нагороди світової першості змагалися жінки–багатоборки, серед яких наших співвітчизниць не було. А сьогодні в Лондоні спортсмени поборються за медалі в індивідуальних вправах. Найбільші наші сподівання — на луганчанина Олександра Воробйова, володаря бронзової медалі у вправах на кільцях Олімпіади–2008.