НОВИНИ ПЛЮС

15.10.2009

Звільнення «бездипломника»

Скандал із підробним дипломом про вищу освіту заступника голови СБУ Андрія Кислинського закінчився його звільненням зі спецслужби. Відповідний указ позавчора ввечері підписав Президент Віктор Ющенко, зреагувавши на подання голови СБУ Валентина Наливайченка.

Перед тим Міносвіти підтвердило, що КНУ не видавав Кислинському диплом історика.

Спікер замінив Президента

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав розпорядження про опублікування закону щодо фінансування Євро–2012. Таке право спікер набув після того, як свій підпис під законом відмовився поставити Президент. Нагадаємо, депутати подолали президентське вето на закон. Віктор Ющенко вважає, що Нацбанк може виділити перед­бачені законом 10 мільярдів гривень лише шляхом додаткової емісії, а це згубно позначиться на економіці країни.

Замість Лозинського міліція затримала людину з Банкової

Співробітники МВС переплутали розшукуваного екс–депутата від БЮТ Віктора Лозинського з керівником прес–служби Президента Олегом Кошелєвим. Про це вчора на прес–конференції розповів міністр Юрій Луценко. За його словами, це відбулося наприкінці минулого тижня у Запоріжжі: «Працівники ППС побачили людину, схожу на пана Лозинського, були підключені оперативні служби, підрозділи МВС. Він дійшов до готелю, у готелі його затримали, і він виявився керівником прес–служби секретаріату Президента. І сміх, і гріх, вибачте, у цій ситуації. Але ми дійсно проводимо масовану роботу в цьому напрямі».

Янукович хоче більшість

Партія регіонів хоче створити нову парламентську більшість на час президентської кампанії. Про це лідер ПР Віктор Янукович заявив позавчора в ефірі Чернівецької телерадіокомпанії. «Якщо зараз у парламенті не згуртуватися — буде біда. Ми на наступному тижні будемо ставити це питання задля подолання кризи, заради контролю над економічними процесами під час президентської кампанії, які сьогодні некеровані», — сказав Янукович під час візиту на Буковину.

Відділ кадрів

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним звільнення урядом заступника міністра оборони Ігоря Монтрезора. Як пояснили агентству «Інтерфакс–Україна» у Міноборони, у зв’язку з цим Президент скасував свій указ, яким він призупинив дію відповідного розпорядження Кабінету міністрів. Однак Монтрезор — людина з оточення екс–міністра Єханурова — не може бути відновлений на посаді, оскільки уряд подав апеляцію на рішення суду.

Тимошенко їде до Папи

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко планує 16 жовтня здійснити візит до Ватикану. Про це повідомляє її персональний сайт, нагадуючи, що в липні Папа Римський Бенедикт XVI запросив главу українського уряду відвідати Ватикан. Крім того, сайт Прем’єрки повідомляє, що найближчим часом вона відвідає «святі місця в Єрусалимі».