Замість білявки — чорнява?

15.10.2009
Замість білявки — чорнява?

Шарліз Терон «прокинула» продюсерів двох фільмів поспіль.

Фільму «Турист» катастрофічно не щастить. Його зйомки кінокомпанія «Спайгласс» заанонсувала ще рік тому, але спершу з проекту вибув Том Круз, який погоджувався зіграти головну чоловічу роль. Замість нього у стрічку ввели актора Сема Уортінгтона. Натомість виникли проблеми з режисером: Бхарат Наллурі, з яким студія вже майже підписала контракт, також дав задній хід. Але чи не найбільшого удару продюсерам завдала «оскароносна» Шарліз Терон. На вродливу південноафриканку дуже розраховували, особливо після відходу Круза. Однак і Шарліз відмовилася зніматися, не пояснивши причин.

Західні таблоїди вже гадають, чи не вагітна бува 34–річна красуня. Адже це вже другий фільм поспіль, на участь у якому Терон спершу погоджується, а потім — передумує. Першою була стрічка «Данська дівчина»; Шарліз у тому проекті мала скласти компанію іншій «оскароносиці» — Ніколь Кідман.

Образившись на примхливу зірку, продюсери «Туриста» пішли ва–банк і замість білявої Терон запросити на головну жіночу роль темнокосу Анджеліну Джолі. Якщо вона погодиться, то вже вкотре за останні кілька років перевтілиться у шпигунку. Недавно Енджі демонструвала своє вміння битися–стрілятися, тікати від ворогів і переслідувати поганих хлопців у бойовику «Солт», а перед тим була кілеркою «місіс Сміт».

«Турист» — це рімейк французького шпигунського трилера 2005 року «Невловимий». В оригінальній версії Інтерпол полював на шахрая Ентоні Циммера, котрий зробив пластичну операцію і зник з поля зору переслідувачів. Єдиним способом його вирахувати було стеження за коханкою Циммера, К’ярою. Та хитра краля, зрозумівши, як її хочуть використати, обвела поліцію навколо пальця, закрутивши роман із простакуватим туристом Франсуа, трохи схожим на Циммера. Яких змін зазнає цей сюжет в американському варіанті, поки не відомо. Зйомки повинні початися після Нового року, тож наразі продюсери зайняті пошуками підходящого режисера.