НОВИНИ ПЛЮС

14.10.2009

Сутичка в Київраді

Учора на засіданні Київради виникла бійка між депутатами Блоку Кличка, Блоку Черновецького і кількома «регіоналами» з Верховної Ради. Блок Кличка заблокував президію і трибуну з вимогою не ставити на голосування виділення земельних ділянок. Коли Блок Черновецького, а також депутати від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв і Олександр Волков спробували звільнити трибуну, виникла сутичка. Опозиція під проводом Кличка трибуну не розблокувала. Секретар Ради Олесь Довгий станом на 17.00 вів засідання в умовах блокади.

Закон про Євро–2012

Учора Голова Верховної Ради мав підписати закон, який передбачає фінансування підготовки до Євро–2012 за рахунок коштів Нацбанку. Документ зобов’язує НБУ перерахувати 9,8 млрд. грн. на фінансування футбольного чемпіонату — по суті, йдеться про додаткову емісію. «Цей крок (набуття чинності законом) багатьма на ринку сприймається як передвісник девальвації гривні», — свідчить економіст компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов.

Тимошенко і Росія

Зустріч Юлії Тимошенко та її колеги з Росії Володимира Путіна відбудеться у листопаді, повідомив віце–прем’єр Григорій Немиря. За його словами, «зараз узгоджується місце і час»; зустріч буде проходити в рамках двосторонньої міжурядової комісії з економічних питань.

* * *

Юлія Тимошенко упевнена, що Росія не буде застосовувати санкції за недобір газу Україною. Про це вона повідомила вчора на прес–конференції в Луцьку. «Є тверда домовленість із прем’єром Росії, і наприкінці року ми домовилися, коли будемо оформляти річні акти, [що] ми все підпишемо так, щоб воно було документально підтверджено», — зазначила глава уряду.

Вибори–2010

ОБСЄ планує направити на вибори в Україні 60 довготермінових спостерігачів та 600 — короткотермінових. Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Володимир Єльченко.

Справа Гонгадзе

У Генпрокуратурі підтвердили інформацію газети «Дзеркало тижня» про те, що біля села Долганівське на Київщині поруч із черепом, який вважають черепом Георгія Гонгадзе, слідчі знайшли кістки ще двох людей. «(Вони) передані судово–медичним експертам для дослідження в рамках кримінальної справи», — заявив начальник прес–служби ГПУ Юрій Бойченко в інтерв’ю Бі–Бі–Сі. Натомість у районі села Сухоліси, де було вбито Гонгадзе і де шукають речі журналіста, знайшли аж десять трупів («Дзеркало тижня» писало про шість). «Ці трупи, за візуальними попередніми даними, поховані там 40—50 років тому», — заявив Бойченко. Виявлено сім чоловічих скелетів, два жіночих і один дитячий.