Різновид «російської рулетки»

10.10.2009

Болгарія є найбільш криміналізованою з усіх 27 країн–членів ЄС. Зведення порахунків між місцевими мафіозі шляхом замовних убивств є буденною практикою. Можливо, місцеві «джентльмени удачі» ще більше прорідять свої лави завдяки новій модній «розвазі», яку вигадали для себе. Як повідомляє болгарська газета «Стандарт», суть гри полягає в тому, що охочий виграти джекпот у розмірі 5000 євро повинен проїхати перехрестя на червоний сигнал світлофора на швидкості 200 км/год. Єдине правило гри — в жодному разі не можна користуватися гальмами. І йдеться не про якісь безлюдні перехрестя, а найбільш пожвавлені вулиці в центрі Софії.

«Забаву» організовують мафія та власники казино. Особа, яка приймає ставки, повідомляє всім, хто зробив ставки, про місце проведення «гри» в останні хвилини SMS чи електронною поштою. Це значно ускладнює спроби поліції виявляти учасників гри та рятувати від трагедій випадкових перехожих і водіїв.

«Коли мені дуже потрібні гроші, я беру участь у грі навіть при ставці 1500 євро. Але траплялося, що організатори виплачували мені й по 5000», — розповів один із болгарських «камікадзе».

Столичні таксисти, яких опитала газета «Стандарт», розповіли, що після настання сутінок уникають певних перехресть у центрі міста і те саме радять закордонним туристам.

За інформацією газети, є також інші різновиди автомобільної «рулетки»: їзда з великою швидкістю по зустрічній смузі або проскакування червоного світла не по дорозі, а по тротуару.