На вирішальний бій

10.10.2009

Найгучнішою перемогою нашої національної команди вважається тріумф у домашньому поєдинку з португальцями в жовтні 1996 року. Були ще успіхи в зустрічах із командами Греції, Туреччини, Сербії, Хорватії, Данії, але сьогодні «синьо–жовті» мають шанс перевершити ці «подвиги», якщо здолають одного з грандів світового футболу. Звитяга над англійцями в Дніпропетровську не лише відкриє збірній дорогу у «плей–оф» чемпіонату світу–2010, а і впише футболістів до когорти героїв.

Усі вже змирилися, що битися нам доведеться з основним складом суперника — очікувати поблажки від Фабіо Капелло не доводиться. Тож варто сподіватися винятково на свої сили. Упродовж тижня в центрі уваги була хвороба Артема Мілевського, але форвард одужав від застуди і з середи тренувався в загальній групі. Хоча ще не факт, що Олексій Михайличенко випустить динамівця на поле з перших хвилин — на це ж претендують і Селезньов із Вороніним.

Шанси на усіх опонентів букмекери оцінюють приблизно однаково, віддаючи невеличку перевагу іменитим гостям. У середньому коефіцієнт на перемогу Англії становить 2,4, а на господарів — 2,6. Нічию вважають найменш імовірним підсумком — 3,3 до 1.

Тим часом уболівальники потерпають від своїх проблем. Більшість тих, хто ночуває під касами «Дніпро–Арени» з надією дістати квиток на матч, так і залишилися ні з чим. Як і завжди під час визначних поєдинків, перепустки зникають у невідомому напрямку, зате стабільно є в продажу у спекулянтів.

Не солодко й багатьом нашим співгромадянам у сільській місцевості, де канал «Україна», якому ФФУ передала всі права на ігри збірної, не ловиться...