Командувач — у строю

06.10.2009

Начальника Генштабу й головнокомандувача Збройних сил, генерала армії Сергія Кириченка ЗМІ «відправили у відставку» передчасно. Про це повідомили «УМ» у прес–службі Генерального штабу Збройних сил України. «Так, стан його здоров’я справді погіршився. Зараз він проходить медичне обстеження, як і кожен військовослужбовець, який має проблеми зі здоров’ям», — розповіли у Генштабі. Що саме трапилося зі здоров’ям генерала, а також у якому госпіталі його обстежують, у Генштабі повідомити відмовилися.

Натомість зазначають, що Сергій Кириченко не усувався від виконання службових обов’язків. За розпорядком, коли Головнокомандувач відбуває на тривалий час, видається наказ, згідно з яким обов’язки тимчасово виконує його заступник. Проте наразі такого наказу в Генштабі не отримували. «Ніяких рапортів, прохань і чолобитних про відставку Кириченко не подавав, а що буде далі — залежить від результатів обстеження», — повідомили у прес–службі.

Перед тим у ЗМІ, з посиланням на джерела у Мін­оборони, поширилася інформація, нібито на ранковій нараді в оборонному відомстві генерал Кириченко повідомив про свій намір піти у відставку, мотивуючи це станом здоров’я. Його обов’язки мав би в такому разі тимчасово перейняти перший заступник Геннадій Воробйов.

Генерал армії Сергій Кириченко є головнокомандувачем ЗСУ з 16 червня 2005 року. До цього з січня 2003–го по липень 2004–го він був першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Із часу відставки міністра оборони Юрія Єханурова Сергія Кириченка розглядають як одного з найбільш імовірних кандидатів на пост керівника оборонного відомства.

Варто нагадати, що з червня 2009 року повноцінного керівника не має Міністерство оборони. Тепер проблеми і в Генштабі?