НОВИНИ ПЛЮС

03.10.2009

Суд ще раз зупинив кадрові призначення Президента

Окружний адміністративний суд Києва відмовив Президентові Вікторові Ющенку в задоволенні клопотань про скасування судової ухвали, яка призупиняє 16 кадрових указів глави держави. Таке рішення суд ухвалив позавчора ввечері, повідомляє газета «Коммєрсант–Україна». В аргументах представників президента суд не побачив підстав для скасування ухваленого раніше рішення, яким призупинено укази Президента про призначення голів Київської та Кіровоградської облдержадміністрацій та 14 РДА без погодження з Кабміном. Це рішення ОАС може бути оскаржене в Київському апеляційному адміністративному суді.

Борги «Нафтогазу»

19 жовтня мають відбутися збори власників цінних паперів компанії НАК «Нафтогаз України», які вирішуватимуть, чи погоджуватися на реструктуризацію боргів НАК, тобто обмінювати їх на нові п’ятирічні папери з більшою прибутковістю і з гарантіями уряду.

Нагадаємо, 30 вересня «Нафтогаз» мав погасити 500 млн. дол. боргу за своїми облігаціями у зв’язку із закінченням терміну обігу та більше 20 млн. дол. процентного доходу за боргом. Піврічний купонний дохід (20 млн.) НАК виплатила повністю, повідомляє «РБК–Україна» з посиланням на компанії Corlblow, яка є одним з утримувачів цих цінних паперів. Corlblow, що володіє більш як 20% євробондів «Нафтогазу», раніше наполягав на погашенні українським підприємством своїх боргів за євробондами 30 вересня, але тепер змінив свою позицію і вирішив голосувати за реструктуризацію.

Медіа для мас

Для розгляду конфліктів у мас–медіа під час передвиборчої кампанії — на кшталт того, що стався минулого тижня навколо програми «Шустер live», — може бути створена спеціальна експертна група. З такою ініціативою виступив віце–спікер Микола Томенко. БЮТівець вважає, що у таку групу експертів повинні ввійти представники Центральної виборчої комісії, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Держтелерадіо, представники ЗМІ.