НЬЮЗ–РУМ

03.10.2009

Майкл Джексон: кіно про те, що не відбулося

Компанії Sony Pictures Entertainment та Sony Music Entertainment 28 жовтня одночасно в усьому світі випускають у прокат фільм «Майкл Джексон: От і все», який показуватимуть усього два тижні. Картина — подарунок фанатам поп–короля, в неї увійшли унікальні матеріали, зібрані під час підготовки останнього шоу співака — «От і все», яке, на жаль, не відбулося. Глядач «підгляне», як Майкл репетирував свої номери перед концертом, як спілкувався з хореографами, балетом, музикантами, як поро–
джував нові ідеї, як обговорював спецефекти з піротехніками. Знято понад 100 годин «закулісного» матеріалу, детальну хроніку подій із квітня по червень 2009 року. Режисером фільму обрали друга, співавтора і колегу Джексона впродовж 20 років Кенні Ортегу, який режисирував діснеєвську франшизу High School Musical на телебаченні, в кіно, продюсував найшвидше в історії проданий концертний тур Ханни Монтани та Майкла Сайруса «Тур найкращих з обох світів», керував церемоніями відкриття та завершення зимових Олімпійських ігор 2002 року в Солт Лейк Сіті. Додаткову інформацію про фільм можна прочитати на сайті www.michaeljackson.com. У перший день продажу квитків в Україні в одному кінотеатрі було викуплено 103 квитки і 86 заброньовано. В Україні фільм покажуть у 50 кінотеатрах у 16 містах.

Олег Скрипка: «Рок–Січ» мандрує Україною

Упродовж жовтня–листопада всеукраїнський фестиваль «Рок–Січ», який започаткував три роки тому Олег Скрипка і поселив його на Трухановому острові столиці, змінить аж 10 локацій. Першим рок–«козаків» прийматиме Кам’янець–Подільський, 4 жовтня. У фестивалі візьмуть участь гурти «Пропала грамота», «Димна суміш», «Мандри», «Кораллі», «ВВ». Гроші на мандри фестивалю дає Юлія Тимошенко.

Анатолій Федірко: арт–стілець для електорату

Сьогодні в Чернівцях відомий художник Анатоль Федірко відкриє свій черговий арт–об’єкт. Цього разу це буде арт–стілець для пересічного українського виборця під «пам’ятниками» відомим особам — Тимошенко, Яценюку, Андруховичу, відкритим раніше на магазині «Букініст». «Зрештою, культові особи приходять і відходять, а, переважно, старі жінки (молдавсько–українсько–російсько–єврейсько–румунського походження) зможуть на арт–стільці спостерігати перебіг реального українського життя...» — пояснив художник концепцію проекту.

Москва: експеримент із культурою вечорами

З 1 жовтня московський департамент культури вводить експеримент із культурного обслуговування громадян після закінчення робочого дня. 15 муніципальних музеїв, серед яких музей Пушкіна, музей Маяковського, музей Єсеніна, Музей Москви, Дім фотографії, не рідше одного разу на тиждень працюватимуть до 21.00 або навіть до 22.00. Державні музеї, які московській мерії не підпорядковуються, зі своїм графіком не експериментуватимуть.