Рекорди втілені й очікувані

02.10.2009
Рекорди втілені й очікувані

Філіппо Індзагі не пробив воротаря «Цюріха». (Фото Рейтер.)

Восени 1994–го 17–річний іспанець Рауль Гонсалес дебютував у найпрестижнішому клубному турнірі Старого світу. Відтоді нападник виріс у зірку світового футболу й став справжнім символом свого клубу — мадридського «Реалу». Минулих вихідних він провів 525–й матч у чемпіонатах Іспанії, побивши рекорд Мануеля Санчіса за кількістю поєдинків у національній першості. А позавчора перевершив досягнення все того ж легендарного захисника й за загальним числом ігор у формі «вершкових» — замінивши Кака на 78–й хвилині зустрічі з «Марселем», Гонсалес записав до свого активу 709–й матч. На той момент «королівський» клуб уже зняв усі питання про переможця, а у складі французів поле залишив давній партнер Рауля по нападу «Реала» — Фернандо Морієнтес. До речі, замість нього вийшов екс–«гірник» Брандао. Для гостей 150–й матч «на Європі» завершився розгромом — 3:0.

А от другий фаворит групи С, «Мілан», осоромився перед своїми вболівальниками, поступившись посередньому «Цюріху». Причому фінський захисник гостей Ханну Тіхінен після кутового забив м’яч просто принизливо для голкіпера «россо–нері» Марко Сторарі — п’ятою. Швейцарці помстилися італійцям за минулорічну поразку на власній арені з таким же рахунком у Кубку УЄФА. Тоді влучним ударом відзначився Андрій Шевченко, і цей гол став для українця єдиним у сезоні 2008/09.

Головний бомбардир єврокубків, 36–річний «міланіст» Філіппо Індзагі, позавчора так і не зміг збільшити свій доробок до 69 голів, хоча мав дві чудові нагоди. Наразі він продовжує випереджати Рауля на один влучний «постріл».

Скромніший ювілей відзначив форвард «МЮ» Уейн Руні. У 50–му матчі в єврокубках він не забив, але його команда продовжила домашню серію без програшів до 22 ігор, завдавши першої поразки дебютантам турніру з Вольфсбурга. Це дозволило російському ЦСКА наздогнати німецьких «вовків» у таблиці квартету В — іспанський наставник Хуанде Рамос вперше виграв у Європі на чолі армійського клубу.

Паралельно з «манкуніанцями» другу перемогу здобула ще одна англійська команда. У групі D «Челсі» виграв на Кіпрі завдяки голу француза Ніколя Анелька. Поки що в складі лондонців забиває лише він. Цікавий факт: керманич гостей Карло Анчелотті визнав, що АПОЕЛ заслуговував принаймні на нічию.

У когорті А в протистоянні грандів «Баварія» та «Ювентус» так і не змогли пробити захисні редути один одного. Анатолія Тимощука тренер мюнхенців Луї ван Галь залишив на лаві запасних, а своє невдоволення результатом після фінального свистка «викрикував» в обличчя четвертому арбітрові.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 2–й тур. Результати середи

Група А

«Баварія» (Німеччина) — «Ювентус» (Італія) — 0:0, «Бордо» (Франція) — «Маккабі» (Х, Ізраїль) — 1:0 (Сьяні, 83; вилучення: Барам, 88 («М»)).

Турнірне становище: «Баварія», «Бордо» — 4, «Ювентус» — 2, «Маккабі» — 0.

Група В

ЦСКА (Росія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 2:1 (Дзагоєв, 7; Красич, 61 — Екрем, 90+2), «Манчестер юн.» (Англія) — «Вольфсбург» (Німеччина) — 2:1 (Гіггз, 59; Керрік, 78 — Джеко, 56).

Турнірне становище: «МЮ» — 6, «Вольфсбург», ЦСКА — 3, «Бешикташ» — 0.

Група С

«Мілан» (Італія) — «Цюріх» (Швейцарія) — 0:1 (Тіхінен, 10), «Реал» (Іспанія) — «Марсель» (Франція) — 3:0 (К. Роналдо, 58, 64; Кака, 61 (пен.); вилучення: Діавара, 60 («М»)).

Турнірне становище: «Реал» — 6, «Цюріх», «Мілан» — 3, «Марсель» — 0.

Група D

АПОЕЛ (Кіпр) — «Челсі» (Англія) — 0:1 (Анелька, 18), «Порту» (Португалія) — «Атлетико» (Іспанія) — 2:0 (Фалькао, 75; Роландо, 82).

Турнірне становище: «Челсі» — 6, «Порту» — 3, АПОЕЛ, «Атлетико» — 1.