Товстий і тонкий

01.10.2009

Уже давно намагаєтеся схуднути, а все марно? Мабуть, ви — щаслива людина. Звісно, не тому, що носите на талії зайві кілограми — навпаки, це кілограми ніяк не хочуть кидати такого оптиміста, як ви. Бо, як з’ясували японські вчені, тим, хто радісно зустрічає кожен день, насолоджується життям і з оптимізмом дивиться в майбутнє, значно важче схуднути, ніж вічно незадоволеним буркунам–песимістам.

До такого висновку медики дійшли, обстеживши 101 пацієнта–товстуна. Сівши на однакову дієту з однаковою кількістю фізичних навантажень, ті з них, хто починав процес схуднення в поганому настрої і щодня скаржився на життя, значно швидше й успішніше скидали вагу, ніж життєрадісні веселуни. На думку лікарів, пояснюється це просто: любителі скаржитися на долю значно відповідальніше підходили до розв’язання проблеми й сумлінно виконували всі настанови ескулапів. А оптимісти знаходили тисячі причин, щоб дати собі полегшення або й просто робити все по–своєму. Тож і залишилися пузанями.

Але, якщо подумати, хіба не краще бути повненькою «душею компанії» й отримувати задоволення від кожної прожитої миті, ніж бридким, зате худим невдоволеним занудою, який псує життя й іншим, і собі?