ХРОНІКА

30.09.2009

Фігурне катання

У німецькому Оберстдорфі відбувся олімпійський кваліфікаційний турнір. У змаганнях спортивних пар українці Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов посіли друге місце слідом за дуетом господарів Савченко/Шолкови. Серед чоловіків киянин Антон Ковалевський виявився 12–м, а Елеонора Вінниченко — 21–ю серед жінок.

Таким чином на Олімпіаді–2010 у Ванкувері Україну представлятимуть дві спортивні пари, танцювальний дует, а також чоловік–одиночник. Уперше за роки незалежності на Іграх не буде нашої фігуристки–одиночниці.

Легка атлетика

На міжнародному турнірі в Тегу (Корея) українки Тетяна Твердоступ і Тетяна Петлюк у бігу на 800 м фінішували третьою й четвертою відповідно (2.03,51 і 2.04,20). У змаганнях метальників списа дніпропетровець Олександр П’ятниця посів п’яте місце (74,05 м).

Баскетбол

Чоловіки. Меморіал Говорунова (Дніпропетровськ). Півфінали: «Будівельник» — «Кривбас–баскет» — 94:86, «Дніпро» — «Київ» — 73:65. Фінал: «Будівельник» — «Дніпро» — 74:73 ОТ (Ель–Амін (18) — Корнієнко (21)). За третє місце: «Кривбас» — «Київ» — 91:66.

Кубок «Азовмашу». Фінал. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Тріумф» (Росія) — 74:83.

Контрольні матчі. «Шауляй» (Литва) — «Говерла» (Івано–Франківськ) — 93:98, «Валенсія» (Іспанія) — «Донецьк» (Україна) — 76:44 (за господарів грав Сергій Ліщук, за гостей — Артур Дроздов).

* * *

Днями вітчизняна федерація нарешті визначилася з календарем національного чемпіонату серед чоловіків на сезон 2009/10. На старт суперліги вийдуть 15 команд, а перші матчі відбудуться 3 жовтня.

Стрільба з лука

Далеко від п’єдесталу залишилися українці на фінальному турнірі Кубка світу в Копенгагені. Серед жінок Юлія Лобженідзе, Вікторія Коваль та Олена Кушнірук посіли 13–те, 22–ге й 41–ше місця відповідно. У чоловіків Дмитро Грачов опинився лише на 26–й позиції, а бронзовий призер чемпіонату світу Віктор Рубан — на 31–й.

Біатлон

Українка Оксана Хвостенко стала бронзовим призером чемпіонату світу з літнього біатлону в гонці переслідування на 10 км. У завершальній гонці на лижоролерах в Обергофі чернігівчанка припустилася єдиного промаху на четвертому, останньому, вогневому рубежі, після чого її обійшли іменита німкеня Магдалена Нойнер і словенка Тея Грегорін.

Шорт–трек

Найкращим результатом українців на другому етапі Кубка світу в Сеулі (Корея) стало 41–ше місце харків’янина Олексія Кошеленка на 500 м. У заліку Кубка світу найвище серед наших стоїть Дмитро Полтавець — він 41–й.

Волейбол

Жінки. Чемпіонат Європи (Польща). Найцікавіші результати першого етапу

Група А. Голландія — Польща — 3:0, Іспанія — Хорватія — 3:2.

Підсумкове становище: Голландія — 6, Польща — 5, Іспанія — 4, Хорватія — 3.

Група В. Німеччина — Туреччина — 3:2, Італія — Німеччина — 3:0.

Підсумкове становище: Італія — 6, Німеччина — 5, Туреччина — 4, Франція — 3.

Група С. Росія — Бельгія — 3:2, Болгарія — Бельгія — 3:2.

Підсумкове становище: Росія — 6, Болгарія — 5, Бельгія — 4, Білорусь — 3.

Група D. Чехія — Азербайджан — 3:2, Азербайджан — Словаччина — 3:2, Словаччина — Чехія — 3:2.

Підсумкове становище: Сербія — 6, Азербайджан, Чехія, Словаччина — 4.

По три найкращі команди кожного квартету вийшли до другого групового турніру.