На повному ходу

30.09.2009
На повному ходу

Катя Бондаренко в Токіо розійшлася не на жарт. (Фото Рейтер.)

Після успішного виступу на відкритому чемпіонаті США (виходу до чвертьфіналу) 23–річна Катерина Бондаренко обійшла в рейтингу WTA свою сестру Олену й заочно отримала статус найкращої тенісистки України. Цього понеділка між призвищами родичок вже два рядки: молодша стала 33–ю, а старша опустилася на 36–ту позицію. Очевидно, що останнім часом Олена переживає спад, тоді як у Катерини, навпаки, виходить майже все.

Підтверджує це й престижний хардовий турнір у Токіо з призовим фондом у два мільйони доларів. Якщо старша сестра вибула з боротьби в першому ж матчі, то молодша виграла вже чотири поєдинки поспіль. Можливо, Каті вдалося краще пристосуватися до зміни часових поясів, адже до Японії вона вилетіла на день раніше за Олену. Після двох перемог у кваліфікації Катерина на одному диханні здолала й двох опоненток уже в основній сітці. І якщо понеділковий виграш у німкені Гренефельд (6:3, 6:1) виглядав закономірним, то вчора українка створила справжню сенсацію.

В 1/16 фіналу Бондаренко–молодша протистояла четвертій ракетці світу й третьому номеру токійського «посіву» — росіянці Олені Дементьєвій. Але за грою явно переважала уродженка Кривого Рогу. Перший сет вона взяла з переконливим рахунком 6:2, вела в другому 5:4 й мала два матч–боли на подачі суперниці, але примудрилася поступитися на тайбрейку — 6:7 (3:7). Утім це лише розізлило представницю Харкова, й у третій партії вона розгромила імениту москвичку — 6:1.

У наступному колі на Катю вже чекає китаянка На Лі (15).

Крім Дементьєвої, у двох стартових колах несподівано постраждали ще кілька «сіяних», на діях яких, схоже, наприкінці сезону серйозно позначається втома. Залишили столицю Японії росіянки Сафіна (1), Кузнєцова (5) та Звонарьова (6), американка Венус Уїльямс (2), італійка Пеннетта (9), сербка Іванович (10).