Ласкаво просимо, якщо з тугим гаманцем

26.09.2009
Ласкаво просимо, якщо з тугим гаманцем

На острові Капрі ніч у готелі коштує в середньому 279 доларів.

Світова туристична організація перед своїм черговим, XVIII, з’їздом, який пройде 5—8 жовтня в столиці Казахстану Астані, оприлюднила низку звітів, зокрема і стосовно найдорожчих туристичних осередків. Принцип визначення простий: середня ціна за номер за добу в даній курортній місцевості чи місті, яке часто відвідують туристи.

Виходячи з вартості готелів, найдорожчим у світі туристичним містом є Капрі на однойменному італійському острові, де потрібно викласти 279 доларів за кімнату. Не відомо, чи Капрі було світовим лідером за цінами і в ті часи, коли тут полюбляли відпочивати великий пролетарський письменник Максим Горький, Ленін та інші більшовики.

Попри запевнення готельного сектору, що у зв’язку з кризою ціни на проживання будуть знижуватися, у популярних туристичних місцевостях вони зросли впродовж останнього року на 12 відсотків. Другу сходинку хіт–параду дорожнечі посідає столиця Об’єднаних Арабських Еміратів — Абу–Дабі, де за задоволення прихилити голову на ніч до подушки доведеться викласти в середньому 273 долари. На третьому місті розташувалася швейцарська Женева — 243 долари.

Подальший розподіл позицій у першій десятці такий (у дужках подана середня ціна за номер за одну ніч): четверте і п’яте місця — Москва й Венеція (по $218), далі — французький Канн ($208), Нью–Йорк ($196), хорватський Дубровник ($193), ще одне місто ОАЕ Дубаї ($192) і Париж ($187).