На побачення з «Нічним Жахом»

24.09.2009
На побачення з «Нічним Жахом»

Кличко й Арреола: пояс проти амбіцій. (Фото Рейтер.)

26 вересня на любителів боксу чекає нове захоплююче видовище: чемпіон світу в надважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко проведе черговий захист свого пояса. Уже півроку минуло відтоді, коли наш «суперваговик» переміг кубинця Хуана Карлоса Гомеса й відстояв свій титул, і ось на нього претендує ще один «латинос» — Кріс Арреола.

 

Тільки нокаут

28–річний американець мексиканського походження на прізвисько «Нічний Жах» поки не може похвалитися великими досягненнями, але в 27 поєдинках на професіональному ринзі він ще жодного разу не програвав. Учора вночі за київським часом у Лос–Анджелесі відбулася остання прес–конференція, присвячена бою Арреоли з українцем. Вони зійдуться на арені славетного «Стейплз центру».

У залі, де грають клуби НБА «Кліпперз» та «Лейкерз», наш уславлений бок­сер битиметься втретє. У 2003 році Віталій зустрівся тут із Ленноксом Льюїсом, а за рік переміг Корі Сандерса і завоював чемпіонський пояс, яким володіє зараз.

Готуючись до поєдинку з Арреолою, українець провів більше сотні тренувальних поєдинків із шістьма спаринг–партнерами. «Я перебуваю в чудовій формі й готовий продемонструвати всі напрацювання», — заявив Кличко. Віталій, який на 10 років старший за свого візаві, переконаний, що сутичка закінчиться достроковою перемогою одного з боксерів: «Якщо зустрічаються двоє нокаутерів, то ніхто очки не рахуватиме». Арреола, як розуміє українець, володіє гарним ударом, і квітнева перемога над Джамілем Маклайном у четвертому раунді — тому підтвердження. Утім Джаміля у 2002–му перемагав і Кличко–молодший, захистивши таким чином пояс WBO.

Каліфорнійські мрії та зірки

Цікаво, що сам американець свого часу був спаринг–партнером у Володимира Кличка. «Це було сто років тому, я тоді тільки починав кар’єру», — навряд чи зараз Крісові подобається цей рядок біографії. Дещо раніше з’явилася інформація, що в Арреоли є проблеми із зайвою вагою: навесні він важив 116 кг, а тепер набрав аж 20 додаткових кіло. Як вони вплинуть на опецькуватого «латиноса», побачимо о 5.45 за Києвом у неділю.

Хай там як, Кріс усерйоз налаштований на перемогу, адже вона стане новим кроком для цього міцного, але ще не надто відомого атлета. «Уперше мій гонорар складає суму з шістьма нулями. Якщо я буду сильніший за Кличка, то отримуватиму такі гроші постійно», — каже хлопець, який боротиметься не тільки за перемогу, а й за безтурботне майбутнє.

Віталій Кличко давно перетворився на постать світового масштабу, тому не дивно, що його бій викликає посилену увагу не лише звичайних уболівальників, а й зірок. Зокрема, на одне з тренувань прийшов відомий темношкірий американський кіноактор Дензел Вашингтон. Очікується, що до «Стейплз центру» завітає губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер — «Термінатора» наш боксер запросив особисто.

А ще наш важковаговик заприязнився із Девідом Бекхемом, який зараз грає в Лос–Анджелесі. Британець подарував Віталію форму свого клубу «Гелексі», а той, у свою чергу, презентував футболістові боксерські рукавички.