НОВИНИ ПЛЮС

22.09.2009

Сектор газу

Президент заявляє, що газову угоду України з Росією можна змінити «у будь–який момент». «Договір можна переглянути у будь–який момент», — сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю агенції «Блумберг». На думку глави держави, «газовий договір перекреслює кілька базових принципів, і якщо Росія від цього виграла, то Україна лише програла». Ющенко вважає, що «ці помилки були фатальними» і «відповідальність за це несе уряд».

Умова Президента

Віктор Ющенко може відкликати з Конституційного Суду скаргу на закон про вибори Президента в разі, якщо Верховна Рада доопрацює документ. Про це вчора заявив представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов. За його словами, корекція має торкнутися не всього закону — бо там є позитивні моменти, а «тих положень, які можуть створити проблеми».

Поїздки Тимошенко

Сьогодні Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко здійснить робочу поїздку до Вінницької області. Під час відвідин Тимошенко огляне посіви цукрового буряку на полях сільгосппідприємства «Зоря Поділля», ознайомиться з роботою Гайсинського цукрового заводу, а також відвідає завод української горілчаної компанії «Nemiroff» та Немирівський спиртозавод. Прем’єр проведе нараду з приводу цукрової галузі, а також планує підписати протокол намірів про підготовку проекту угоди щодо регіонального розвитку Вінницької області між Кабміном.

У п’ятницю Прем’єрка перебувала на рідній Дніпропетровщині, де відвідала свято 110–річчя гірничного університету (там ЮВТ починала навчання у вищій школі), меткомбінат «ІСД» у Дніпродзержинську та дім матері.

Євро–2012

«Немає ані жодних сумнівів, ані альтернативних варіантів тому, що Євро–2012 відбудеться в Україні та Польщі», — заявив президент УЄФА Мішель Платіні в інтерв’ю італійській «Гадзетта делло спорт». За його словами, єдиним питанням залишається те, чи всі чотири заявлені міста до грудня зможуть виправити недоліки, щоб приймати матчі футбольної першості Європи.