«Хаус» у прольоті

22.09.2009
«Хаус» у прольоті

Музична актриса Крістін Ченовет радіє статуетці за роль другого плану. (Фото Рейтер.)

У Лос–Анджелесі урочисто роздали телевізійний аналог «Оскара» — найпрестижнішу для працівників ТБ премію «Еммі». З огляду на те, що трансляція минулорічної, 60–ї, церемонії зібрала біля екранів просто катастрофічно малу як для заходу такого масштабу кількість глядачів (12,3 млн.), цього разу організатори не поскупилися на рекламу. Але, на думку критиків, проблема в тому, що нагороди в головних номінаціях дісталися далеко не найпопулярнішим серіалам. Скажімо, в доробку пригодницького екшену «Загублені» — тільки «Еммі» за найкращого актора другого плану в драматичному серіалі (приз отримав Майкл Емерсон), а «Доктор Хаус» узагалі впіймав облизня.

Найбільше відзнак, у тому числі найпрестижніша — за найкращий драматичний серіал, — вибороли «Безумці» телеканалу Ей–Ем–Сі. У цій не надто популярній серед глядачів, але улюбленій критиками епопеї розповідається про життя Нью–Йорка 1960–х років. Найкращим комедійним серіалом другий рік поспіль визнали «30 потрясінь» з Алеком Болдуїном, який забрав і статуетку за головну чоловічу роль у комедії. У відповідній жіночій номінації перемогу здобула австралійка Тоні Колетт за «Сполучені штати Тари».

А «Еммі» за комедійну жіночу роль другого плану присудили 41–річній Крістін Ченовет (серіал «Мертві до запитання»), котра у США дуже популярна як актриса театру та мюзиклів, наділена прекрасним колоратурним сопрано. Кілька років тому Крістін потрапила й на широкий екран — побачивши її у спектаклі «Злий», «оскароносна» Ніколь Кідман була так вражена чудовою грою актриси, що вмовила режисерку фільму «Чаклунка» Нору Ефрон узяти її на роль найкращої подруги своєї героїні. Відтоді Ченовет не має відбою від пропозицій.

«Еммі» за головну роль у телевізійному кіно отримала 60–річна Джессіка Ленг за стрічку про родичок Жаклін Кеннеді «Сірі сади»; найкращою актрисою драматичного серіалу визнана Гленн Клоуз, актором — Брайан Кренстон. Не залишився без нагороди й австралійський секс–символ Голлівуду Х’ю Джекман: йому вручили відзнаку за найкращу оригінальну пісню як ведучому цьогорічної церемонії вручення «Оскарів».