По–домашньому переконливо

22.09.2009
По–домашньому переконливо

Тетяна Коб — свіжоспечена чемпіонка Європи.

Головний тренер нашої збірної Микола Хаджиогло дуже хотів провести чемпіонат Європи саме в Миколаєві. Адже саме це південне місто, де працює фахівець, є центром українського жіночого боксу. Бажання наставника здійснилося, а він уже постарався, аби його підопічні віддячили рідній публіці вдалим виступом. До речі, серед глядачів були відомі в минулому спортсмени: Володимир Вірчіс, Яна Клочкова, Інга Бабакова, Аліна Шатернікова.

Дев’ять відзнак (одна золота, три срібні й п’ять бронзових) дозволили нашим дівчатам посісти друге місце в командному заліку сьомої за ліком континентальної першості. Це стало найвищим досягненням українок в історії, адже раніше вони збирали по п’ять–сім нагород. Особливо пана Хаджиогло порадувало те, що господарки отримали медалі (по одній кожного ґатунку) в усіх трьох вагових категоріях, які включені до програми Олімпіади–2012.

Чемпіонкою Європи в вазі до 51 кг стала Тетяна Коб із Волині, котра у фіналі «перестріляла» ударами шведку Шипру Нільссон (4:2). Крім того, Таня разом із росіянкою Софією Очігавою (до 57 кг) отримали призи найкращим боксеркам турніру.

На жаль, поступилися у вирішальних боях і обмежилися другими місцями Івана Крупеня з Рівненської області (54 кг), Юлія Циплакова (57 кг) і Лілія Дурнєва (75 кг) з Харківщини. Бронзові нагороди вручили Оксані Штакун (46 кг) та Яні Зав’яловій (64 кг) з Івано–Франківщини, Олександрі Сидоренко (60 кг, Вінницька обл.), Тетяні Іващенко (69 кг) із Миколаєва й Інні Шевченко (понад 81 кг, із Дніпропетровська).

Виграли ж залік збірних із чотирма золотими нагородами росіянки; третє місце посіли туркені.