Невдача конкурентів

18.09.2009

Другий день групового етапу Ліги чемпіонів закінчився доволі прогнозованими результатами. Зокрема, програли чотири новачки турніру — «Рубін», угорський «Дебрецен», румунська «Уніря» й голландський «АЗ».

Іспанська «Севілья» в групі G здобула дуже важливу для нас перемогу над «Унірею». Річ у тім, що Румунія з її п’ятьма клубами в єврокубках цього сезону має шанси обігнати Україну в рейтингу коефіцієнтів УЄФА. Перемога ж «Динамо» та невдача команди з містечка Урзічені з населенням 17 тисяч знову збільшила розрив між нашим сьомим та румунським восьмим місцями. Тепер «люфт» складає один бал.

В іншому поєдинку групи за «Штутгарт» відзначився колишній форвард пітерського «Зеніта» Павло Погребняк. Утім для перемоги над старожилом Ліги чемпіонів, шотландським «Рейнджерс», одного голу росіянина було замало. «Я здивований тим, як виглядала моя команда в другому таймі. Ми мали шанси на перемогу, однак втратили їх», — Маркус Бабель, відомий у минулому футболіст і нинішній тренер «швабів», був розчарований підсумковим результатом.

Найдраматичнішим виявився двобій у групі Н. «Арсенал», чиї ворота захищав 21–річний італійський резервіст Віто Манноне, вже до п’ятої хвилини двічі пропустив від бельгійського «Стандарда». Але потужніші лондонці не лише відігралися, а й вирвали три очки. Переможний м’яч провів хорватський бразилець Едуардо да Сильва, який у відборі до Ліги спочатку був дискваліфікований УЄФА на кілька матчів за ганебну симуляцію в грі проти «Селтіка», а потім несподівано виправданий.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Луганська «Зоря» знову опинилася на межі припинення існування. Позавчора власниця клубу Марина Букаєва заявила на прес–конференції, що не в змозі більше фінансувати команду. На даний момент уже створили ініціативну групу, яка займається пошуком коштів для клубу. «Зоря» вийде на наступний домашній поєдинок чемпіонату проти запорізького «Металурга», але її подальша доля — в тумані.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1–й тур. Результати середи

Група Е

«Ліон» (Франція) — «Фіорентина» (Італія) — 1:0 (П’янчич, 76; вилучення: Джилардіно, 45+1 («Ф»)), «Ліверпуль» (Англія) — «Дебрецен» (Угорщина) — 1:0 (Кюйт, 45+1).

Група G

«Севілья» (Іспанія) — «Уніря» (Румунія) — 2:0 (Луїс Фабіано, 45+1; Ренато, 70), «Штутгарт» (Німеччина) — «Рейнджерс» (Шотландія) — 1:1 (Погребняк, 18 — Бугерра, 77).

Група Н

«Олімпіакос» (Греція) — «АЗ» (Голландія) — 1:0 (Торосідіс, 79), «Стандард» (Бельгія) — «Арсенал» (Англія) — 2:3 (Мангаля, 2; Йованович, 5 (пен.) — Бендтнер, 45; Вермален, 78; Едуардо, 81).