(Ту)ристична атракція

(Ту)ристична атракція

Болгарська Варна та сусідній чорноморський курорт міжнародного значення Золоті Піски невдовзі обзаведуться новою (Ту)ристичною чи, радше, «дуристичною» атракцією. Літак Ту–154 останнього комуністичного лідера Болгарії Тодора Живкова буде найближчими днями затоплено у Варненській затоці. Живков, який у народі мав прізвисько «Тато», очолював ЦК Компартії впродовж 35 років. Він помер 1998 року 86–річним. Осиротілий Ту–154 виробництва 1971 року, яким Живков облетів увесь світ, включно з Кубою і Мексикою, спочатку стояв у ангарі аеропорту Софії, а 16 вересня 1999 року здійснив свій останній переліт із Софії до Варни, де й іржавів останнє десятиліття.

Дорога літаку була одна — на металобрухт. Але у відомого варненського фотографа, шанувальника дайвінгу і підводних зйомок та голови місцевого товариства дайверів «Блек сі дайв Одесос» Орліна Цанєва виникла несамовита ідея — врятувати літак, затопивши його і перетворивши на атракцію для шанувальників дайвінгу та практичний тренувальний об’єкт для водолазів.

Зайда має бути необкуреним

Зайда має бути необкуреним

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Марихуановий рай — Нідерланди, куди звідусіль їдуть туристи, аби безкарно покурити легких наркотиків, котрі тут є у вільному продажу, — прикривають. Влада Нідерландів вирішила заборонити продаж марихуани та іншого наркозілля іноземним туристам і в такий спосіб зменшити притік у країну наркоманів та злочинців, котрі заробляють перепродажем «травки». Проект, розроблений міністерствами юстиції, внутрішніх справ та охорони здоров’я, передбачає продаж легких наркотиків лише голландцям, причому тим, які спеціально зареєстровані і, відповідно, мають при собі платіжну картку, видану спеціально уповноваженими на це банками Нідерландів. Про таке рішення днями повідомила інформагенція «Росбалт».

Всі статті рубрики