Генерал проти «губернатора»–3

Генерал проти «губернатора»–3

«Нещодавно мені зателефонував керівник служби міністра (внутрішніх справ), який запропонував, щоб я з начальником УМВС в області, керівниками УСБУ, прокуратури та апеляційного суду зібралися у вузькому колі з керівником МВС (Луценком). Аби ми в цьому вузькому колі за його присутності вияснили все між собою і вийшли на «нульовий варіант». Але я на такі компроміси йти не бажаю і не піду. Відтак уже в понеділок з’явився матеріал із фальшивими звинуваченнями на мою адресу в ефірі одного з телеканалів. Це є просто система цькування! На мою думку, це політичне замовлення», — каже глава Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, продовжуючи «мильну оперу» у стосунках із керівником обласної міліції, генерал–лейтенантом Віталієм Максимовим. Днями сторони обмінялися черговими ударами.

Імпічменту не буде

Імпічменту не буде

Конституційний Суд «забракував» закон про тимчасові слідчі комісії, який міг би реалізувати механізм імпічменту Президента. Згідно із цим законодавчим актом, підставою для ініціювання питання про усунення глави держави в порядку імпічменту та утворення спеціальної слідчої комісії є подання, підписане більшістю депутатів від конституційного складу Верховної Ради, підписи яких не відкликаються.

БЮджеТ на марші

БЮджеТ на марші

Учора відбулася подія, на яку українське суспільство з нетерпінням чекало ще з середини минулого тижня: уряд оприлюднив свої розрахунки бюджету на 2010 рік. Як і передбачала наша газета, Кабмін використав тайм–аут максимально. І, за свідченнями очевидців, що брали участь в обговоренні, варіант кошторису, який розглядали в суботу, радикально відрізнявся від документу, що його затвердили в понеділок. Тобто, цифри «заокруглили» у привабливіший перевиборчий бік.

Колія в народ

Колія в народ

Найпопулярніші способи пересування серед наших політиків — поїздки автомобільним або авіаційним транспортом. Мало хто з державних діячів користується залізницею — наймасовішим транспортом в Україні. Тому запрошення поїхати на Хмельниччину із головою СП Вірою Ульянченко в поїзді було дуже оригінальним.

На світанку Віра Іванівна прибула на Київський залізничний вокзал. На пероні чекав «Подільський експрес» — швидкісний електропоїзд, який із Києва до Хмельницького іде чотири з половиною години.

«Востаннє я їздила електричкою в 2004 році, до речі, з Віктором Ющенком, — розповіла Віра Ульянченко. — Цього разу вибрала залізницю, бо дуже багато чула про комфортний електропоїзд і хотіла побачити в реальності. Крім того, це зручніше, ніж автомобілем: час у дорозі той самий, але є більше місця. Зрештою, це економія для секретаріату. У державі зараз економічна скрута, нам треба заощаджувати».

Всі статті рубрики