Га-га, яка смішна Леді

16.09.2009
Га-га, яка смішна Леді

Леді Гага поливає себе «кров’ю» під час виконання композиції «Папараці». (Фото Рейтер.)

Невгамовна Бейонс продовжує збирати врожай нагород. Цього разу R&Bкоролева перемогла у трьох із дев’яти номінацій премії MTV Video Music Awards, на які була висунута. У тому числі в найпрестижнішій — «Кліп року», за відео на пісню Single Ladies (Put a Ring on It).

Конкуренцію Бейонс за кількістю нагород склала 23річна улюблениця молоді, епатажна Леді Гага, котру також номінували на дев’ять премій. Отримала вона три: «Найкращий молодий артист» (за композицію Poker Face), «Найкраща постановка» та «Найкращі спецефекти». А глядачі найпопулярнішого у світі музичного телеканалу визнали її ще й «Найсмішнішою співачкою». Хоча виконавиця робила все, щоб здаватися найстрашнішою: у своєму виступі на церемонії «пролила ріки крові», імітуючи криваві поранення, а отримувати приз вийшла в яскравочервоному мереживному вбранні, яке імітувало павутиння, що вкривало співачку від маківки до п’ят. Увінчувала цю «красу» висока корона. Не дивно, що репер Емінем, вручаючи Леді Газі нагороду, був просто шокований.

Серед інших тріумфаторів VMA2009 — молода виконавиця Тейлор Свіфт, чий кліп на пісню You Belong With Me визнали «Найкращим жіночим відео», рок­гурт Green Day («Найкраще рок­відео»), Емінем («Найкращий хіп­хоп­кліп») та Брітні Спірз («Найкраще поп­відео» — кліп Womanizer). Втім сама Бріт на вручення не прийшла.

Цьогорічна церемонія була присвячена пам’яті Майкла Джексона. Першою виступила Мадонна — зірка зізналася, що її діти фанатіють від Майкла, копіюючи його «місячну ходу», і розповіла кілька моментів з історії їх дружби. Потім сестра покійного, поп­зірка Джанет Джексон, заспівала пісню Scream, яку вони раніше виконували разом із Майклом. У більшості глядачів у залі ньюйоркського «Радіо сіті м’юзік холу» під час хвилини мовчання на очах блищали сльози.