Чотириразова, та не найкраща

12.09.2009
Чотириразова, та не найкраща

Емоційна різниця між настроями Ганни Безсонової (праворуч) та Євгенії Канаєвої була більшою за очковий розрив у вправі зі стрічкою. (Фото Рейтер.)

Позавчора Україна мала всі шанси отримати перше «золото» світового форуму, що зараз триває в японському місті Ісе. Після третього результату Ганни Безсонової у вправі зі скакалкою у вівторок наша прима здобула ще дві нагороди. Шкода, що знову обійшлося без найвищого місця на п’єдесталі пошани, хоча всі передумови для цього були.

Після кваліфікації у вправі з м’ячем киянка йшла другою, але виступ Ані в фіналі опустив її на одну сходинку донизу. Ще одна українка, Аліна Максименко, яка потенційно має стати «першим номером» нашої збірної після відходу Безсонової зі спорту, навіть не пробилася до фінальної вісімки. Та ж доля спіткала того дня й Ганну Різатдінову.

Переможницею знову виявилася росіянка Євгенія Канаєва, якій судді віддають усе «золото» чемпіонату. А для 21–річної уродженки Росії, а нині громадянки Азербайджана Алії Гарєєвої друге місце стало найбільшим досягненням у кар’єрі.

А от у програмі зі стрічкою наша Ганна здобула своє перше «срібло» в Японії. Цю програму вона презентувала доволі нещодавно: спочатку виступила з нею на Універсіаді в Сербії, де програла боротьбу за «золото» тій же Канаєвій, а потім уже тріумфувала на домашньому етапі Кубка світу.

На килим Безсонова виходила з легко помітною на обличчі рішучістю виграти цей вид. А після виступу випромінювала посмішку: зла впевненість і налаштованість перетворилися в чіткість та артистизм перед публікою. Але вже за хвильку надія змінилась розпачем: судді вкотре залишили її за спиною росіянки, створивши між ними хай і мінімальний, але таки бар’єр в 0,1 бала. «Бронзова» болгарка Сільвія Мітєва відстала набагато відчутніше.

Останнім шансом для Безсонової на здобуття золотої нагороди була абсолютна першість. Два роки тому на попередньому чемпіонаті світу в Греції Аня тріумфувала саме в «абсолюті» за підсумком чотирьох програм. Але вчора українка опинилася третьою, пропустивши вперед росіянок Канаєву й Дарина Кондакову.

 

ТАБЛО

Вправа з м’ячем.

1. Канаєва (Росія) — 28,575 бала

2. Гараєва (Азербайджан) — 27,325

3. Безсонова (Україна) — 27,250

Вправа зі стрічкою

1. Канаєва (Росія) — 28,000

2. Безсонова (Україна) — 27,900

3. Мітєва (Болгарія) — 26,850