Кінець фантазіям

11.09.2009
Кінець фантазіям

Яніна Вікмаєр розбила мрії Катерини Бондаренко. (Фото Рейтер.)

Надто вже схожим на казку був похід Бондаренко–молодшої на відкритому чемпіонаті США: після одного виграного матчу за два попередні роки — одразу стрибок до п’ятого раунду. Утім, і для суперниці українки по чвертьфіналу нинішній «Ю–Ес оупен» є найкращим у її поки що нетривалій кар’єрі. Та все ж 19–річна бельгійка Яніна Вікмаєр спромоглася свої мрії перетворити на реальність.

Катерині ж не могла не заважати пов’язка на травмованому стегні, проте представниця Харкова проявила характер. У першому сеті вона за рахунку 4:5 відіграла брейк на чужій подачі, але потім таки не встояла під швидкими переводами м’яча Вікмаєр і поступилася з рахунком 5:7. У другій партії Бондаренко взяла бика за роги й вирвалася вперед (4:1), але потім щось наче зламалося в її діях. П’ять програних геймів поспіль — і прощавай, Нью–Йорк, — 4:6. З украй засмученим обличчям Катя пройшла повз фанатів, не відгукнувшись на прохання про автографи.

Суперницею Віймаєр у півфіналі буде ще одна юна спортсменка — її ровесниця Каролін Возняцьки (9) з Данії. Напередодні вона «поставила» на місце американську тінейджерку Мелані Одін — двічі по 6:2. Другу півфінальну пару раніше склали бельгійка Клім Клійстерс та американка Серена Уїльямс (2).

Чоловіки в ніч на четвер за київським часом провели лише два чвертьфінали. Перемоги в них отримали сіяні під вищим номером. Швейцарець Роже Федерер (1) очікувано, хоча й не без ускладнень, здолав шведа Робіна Содерлінга (12) — 6:0, 6:3, 6:7, 7:6. А завершив десятий змагальний день на корті Артура Еша серб Новак Джокович (4), котрий переміг іспанця Фернандо Вердаско (10) — 7:6, 1:6, 7:6, 6:2.