Максимум із мінімуму

11.09.2009

До чвертьфіналів світового форуму в Мілані пробилися п’ятеро українських боксерів із 11, що вийшли на старт турніру. До здобуття медалі кожному з них залишалося зробити один крок, але вдалося його здійснити лише трьом.

Першим із наших святкував успіх Роман Капітоненко з Фастова, чия перемога над законодавцем моди в любительському боксі, кубинцем, викликає особливу повагу. У Савона Котілли український суперваговик (вагова категорія понад 91 кг) виграв усі три раунди. У підсумку рахунок за ударами — 17:6.

Трохи легший кримчанин Олександр Усик (до 91 кг) просто декласував литовця Віталіюса Субачюса — 19:1. А діючий чемпіон Європи Василь Ло­маченко з Одещини (до 57 кг) підтвердив намір додати до своєї колекції ще один титул, невимушено «розібравшись» із сербом Браніміром Станковичем (8:2).

Міг стати четвертим нашим півфіналістом і Сергій Дерев’янченко з Миколаєва (до 75 кг), але симпатії суддів у середу ввечері були явно не на його боці. У відкритій «рубці» в третьому раунді служителі Феміди чомусь нараховували очки лише його суперникові, індійцеві Вієндеру (0:6), тож Дерев’янченко програв із несправедливим рахунком — 4:12. Оголошення переможця публіка, серед якої було чимало українських заробітчан, зустріла свистом.

Більше схожим на реальність був вердикт бою ще одного миколаївського спортсмена — Олександра Ключка (до 64 кг). Спочатку наш співвітчизник переважав монгола Мунха Уранчімега (9:3), але наприкінці поєдинку в нього просто забракло сил, чим азіат і скористався. У підсумку — 14:12 на його користь.

Учора на чемпіонаті був день відпочинку, а сьогодні боксери приступлять до розподілу медалей у півфінальних боях.