Прорив крізь корейську облогу

10.09.2009

Учора в південнокорейському місті Ульсан завершився 45–й за ліком світовий форум. В останній день турніру українська команда поповнила свій багаж другою медаллю. Олімпійський чемпіон Пекіна–2008 Віктор Рубан, який перед цим разом із Вікторією Коваль здобув «золото» в змаганнях змішаних пар, тепер настріляв на бронзову медаль у чоловічому турнірі з класичного лука.

Власне до півфіналу харків’янин пробився кількома днями раніше, коли в чвертьфіналі виявився сильнішим за француза Жирульє (114:11). Учора ж Рубан боровся за місце на п’єдесталі з трьома господарями першості. У півфіналі Віктор поступився майбутньому переможцю, олімпійському чемпіону в команді — Чанг–Хвану Лі (109:112). Але в сутичці за «бронзу» українець 12–ма стрілами перевершив ще одного корейця Джина–Х’єка Оха — 111:110.

Нагадаємо, ще один наш співвітчизник Дмитро Грачов, програвши у чвертьфіналі, посів сьоме місце, а Маркіян Івашко опинився на 18–му рядку протоколу. Жодна з представниць прекрасної статі не пробилася далі 1/8 фіналу, тож у підсумку Юлія Лобженідзе — 15–та, Вікторія Коваль — 18–та, Олена Кушнірук — 85–та.

Не завоювали великої слави двоє одеситів у змаганнях із блочного лука, які не входять до програми Олімпійських ігор. У жінок Наталія Бурдейна вийшла до 1/8 фіналу, де поступилася канадці Ешлі Уоллес (110:114) і розташувалася на 25–й позиції. У чоловіків Дмитро Скворцов не встояв перед канадцем Кевіном Татарином у першому ж матчі.

До офіційного медального заліку організатори не включили змагання мікстів, тож збірна України з однією нагородою в активі поділила місця з восьмого по 12–те зі ще чотирма державами. Трійку призерів склали команди Південної Кореї (чотири золоті, три срібні), Росії (2+1+1) та США (2+0+1).