Яблучко для Віктора й Вікторії

08.09.2009
Яблучко для Віктора й Вікторії

Віктор Рубан у Кореї продовжив збирати медалі. (Фото Рейтер.)

Восьмеро наших співвітчизників беруть участь у чемпіонаті світу в Південній Кореї (з 1 по 9 вересня), із них шестеро виступають у змаганнях із класичного лука, а ще двоє спеціалізуються на блочному, який не входить до олімпійської програми.

Першу нагороду в Ульсані наші «робін гуди» здобули зусиллями олімпійського чемпіона–2008 Віктора Рубана та його землячки з Харкова Вікторії Коваль. У кваліфікаційному раунді змішаного розряду наша пара показала п’ятий результат, але в «плей–оф» перемогла всіх опонентів: у чвертьфіналі — американців Дженіфер Ніколс та Брейді Еллісона (150:143), у півфіналі — господарів Лін Х’єк О та Є Чі Квака (150:148), а у вирішальній сутичці — китайців Ху Хайфеня та Лінг Жао (149:147).

Сьогодні в Ульсані будуть розіграні медалі в одиночній програмі. За нагороду серед чоловіків бореться той–таки Рубан, який уже пробився до півфіналу, де зустрінеться з корейцем Лі Чанг Хваном. А от для Вікторії Коваль, яка пробувала свої сили в жіночій «одиночці», змагання завершилися на 1/16 фіналу поразкою від японки Мікі Кані.

У командних змаганнях наша чоловіча збірна вийшла до «плей–оф» із п’ятого місця. А найкращий результат у кваліфікації показали представники Південної Кореї, побивши при цьому світовий рекорд.