Даси газу? Та дам

Даси газу? Та дам

Під час зустрічі в польському Гданську прем’єри України та Росії говорили про газ і тільки про газ. Як поінформувала громадськість прес–служба Юлії Тимошенко, візаві домовилися, що Київ оплачуватиме тільки ті обсяги газу, які споживатиме Україна. За словами самої ж очільниці уряду, сказаними наприкінці серпня, натомість 52 млрд. кубометрів газу (стільки Україна імпортувала з Росії в 2007 році. — Ред.) наступного року НАК «Нафтогаз України» купить лише 25 млрд. кубів. Путін на таку пропозицію погодився і навіть, як цитує його «Інтерфакс», підкреслив, «що нинішні умови світової кризи будуть враховані і у взаємних розрахунках, і постачаннях».

Невідплачений Беслан

Невідплачений Беслан

Завтра минає п’ять років від трагедії у дагестанському Беслані. Тоді спецзагони пішли на штурм школи №1, у спорт­залі якої невідомі чеченські терористи від 1 вересня утримували в заручниках понад 1200 осіб — школярів, їхніх батьків та викладачів. Штурм був організований бездарно, отож 330 осіб загинули, з–поміж них — 180 дітей. Перед судом постав лише один із терористів — Нурпаша Кулаєв, реш­ту начебто знищили під час штурму.

Геть, Іване!

Геть, Іване!

88–річного Івана Калимона два роки тому вже позбавили громадянства США, тепер його депортують, проте ще невідомо куди. Йому закидають службу в лавах української поліції у Львові під час нацистської окупації, коли Калимон нібито брав участь у стратах та акціях із депортації цивільного населення до концентраційного табору в Плугові. Справу вів особливий відділ Міністерства юстиції США, який займається полюванням на колишніх нацистських злочинців на території Сполучених Штатів.

Всі статті рубрики