А на тобі, Ано!

03.09.2009
А на тобі, Ано!

Катерина Бондаренко перемогла суперницю, граючи з травмованою ногою. (Фото Рейтер.)

Другий день відкритого чемпіонату США приніс більше несподіваних результатів, ніж стартовий. Приємно, що одними з основних «ньюзмейкерів» у Нью–Йорку стали українські тенісистки. Мова про сестер Катерину та Олену Бондаренко, які дружно пройшли своїх суперниць по першому раунду, а Катя взагалі відправила на трибуни колишню лідерку рейтингу WTA.

 

Бідна Аня

Сербка Ана Іванович стала дуже зручною суперницею для Катерини. Із ниніш­ньою 11–ю ракеткою світу Бондаренко–молодша на сьогоднішній день сходилася уже тричі, і зажди перемога була на боці нашої співвітчизниці. Перший такий тріумф датується юнацьким фіналом Уїмблдону 2004 року, коли Катя виграла свій перший серйозний трофей. Потім — успіх 2007 року в німецькому Штуттгарті. І ось — вдалий виступ позавчора ввечері за київським часом.

Перемога далася нелегко: перший сет Катерина віддала балканці без питань — 2:6. Можливо, на перебіг подій вплинула травма: наша тенісистка відіграла матч із великою фіксуючою пов’язкою на лівому стегні. «Мені відчутно заважало це ушкодження. До матчу все було добре, а потім з’явилися труднощі», — так оцінила вплив травми переможниця.

Другий сет був практично віддзеркаленням попереднього: Катерина заграла потужніше — і 6:3. За рахунку 4:1 на користь Бондаренко в заключній партії тріумф українки здавався неминучим, але Іванович зробила вражаючий ривок і не тільки відновила рівновагу, а й двічі лідирувала (5:4 та 6:5). Однак на довгому нервовому тай–брейку Бондаренко–молодша таки дотиснула вперту опонентку — 2:6, 6:3, 7:6 (9:7). У другому раунді Катя зустрінеться з американкою Шенай Перрі.

Для старшої сестри, Олени, жереб на старті обрав не таку грізну тенісистку, хоча хід протистояння з росіянкою Аллою Кудрявцевою дещо нагадував матч за участю Катерини. Перший сет українка віддала суперниці, а в наступному відновила рівновагу, взявши подачу суперниці у восьмому геймі. Кінцівка ж гри уже не викликала ніяких сумнівів: лідерка вітчизняного тенісу перемогла (3:6, 6:3, 6:2 у підсумку) і тепер у другому раунді зійдеться з аргентинкою Гіселою Дулко. Південноамериканка, до речі, у стартовому поєдинку також здолала росіянку — її «жертвою» стала Катерина Макарова.

Окрім того, сестри вже вчора увечері змагалися у парному розряді — проти російсько–білоруського дуету Звонарьова/Азаренко.

З інших цікавих результатів другого ігрового дня згадаємо «виліт» француженки Раззано (16–й номер посіву) від бельгійки Вікмаєр, поразку росіянки Клейбанової (27) від чешки Квітової та фіаско угорки Савай (32) від ізраїльтянки Пеер. Відзначимо і важку перемогу першого номера посіву, росіянки Дінари Сафіної, над юною австралійкою Олівією Роговською — 6:7, 6:2, 6:4.

Кому — пара, а кому — одиночка

Натомість втрати позавчора спіткали Україну в чоловічій програмі «Ю–Ес оупен». Щоправда, Сергій Стаховський припинив виступи в парному розряді, де компанію йому складав австрієць Александр Пейя. У першому раунді жереб вибрав їм у суперники італійців Сімоне Больєлі та Андреаса Сеппі. Початок гри «українці» відверто провалили — 0:3, тому очікувано програли весь сет — 3:6. Сконцентрувавшись, вони з таким самим рахунком перемогли в другій партії. Але у вирішальній третині — знову 3:6, і Стаховський отримав нагоду зосередитись на одиночних виступах.

В «одиночці» дру­гий номер посіву, шотландець Енді Мюррей, переміг латиша Ернестаса Гулбіса — 7:5, 6:3, 7:5. А останнім перший раунд став для чотирьох тенісистів із числа сіяних: американець Марді Фіш (25) не зіграв через травму, а француз Поль–Анрі Матьє (26), хорват Іво Карлович (27) та росіянин Ігор Андреєв (29) свою слабкість продемонстрували вже на корті.