Обережно, британські орди!

29.08.2009
Обережно, британські орди!

За рівнем безкультур’я з навалою російських туристів на Європу може конкурувати лише британська навала. І вельми успішно конкурує! Еліта Туманного Альбіону мусить постійно червоніти з приводу поведінки своїх співвітчизників за кордоном, а МЗС Великої Британії готує щорічні звіти, в яких дикість англійського туриста — варвара й пияка — змальовується сухою мовою статистики.

У цьогорічному звіті Міністерства закордоних справ Об’єднаного Королівства, оприлюдненому днями, зазначено, що британців поліція інших країн заарештовує найчастіше з–поміж іноземців (цього року найбільше в Іспанії — 2290 випадків на 17 млн. британських туристів). Британці також утримують першість за кількістю смертей за кордоном (лише в Іспанії 825, у більшості випадків — не з природних причин) та потрапляння до шпиталів.

Мешканці історичних і курортних міст Греції, Іспанії, Франції та ін. скаржаться, але терплять, бо без туристів пішли б із торбами. Британське МЗС намагається впливати на поведінку співвітчизників закликами до них особисто та турбюро, аби відпочивальників вчили поважати звичаї і цінності інших народів. Прогрес є, але невеликий. ЗМІ надалі описують найскандальніші прояви перебування англійців у гостях.

Так, у лютому минулого року глава МВС Латвії говорив про «британських свиней», коментуючи поведінку 24–річного британця, який напідпитку помочився на шанований латишами Монумент Свободи в Ризі. У травні цього року група очманілих від алкоголю британських туристів у Малії на острові Крит влаштувала посеред білого дня блюзнірський «хрестовий похід»: голі бовдури вбралися в чернечі мантії і виконували канкан, йдучи за хрестом та демонструючи перехожим геніталії і сідниці. Сімнадцятьох британців із цього натовпу — віком від 18 до 65 (!) років — заарештували й поставили перед судом. Але вироків вони так і не почули, бо свідки не прийшли на засідання суду.

А буквально два тижні тому турецька влада депортувала з курорту Мармарис 19–річного Томаса Стронга, який напідпидку голяка заліз на пам’ятник Кемалю Ататюрку — засновникові Турецької держави, якого турки вважають мало не святим. Молодикові поталанило, бо звідти його зняла турецька поліція, а не розлючений натовп. Через кілька днів після депортації турки відкрили на порталі Facebook дискусійний клуб під назвою «Повісити Стронга».