ХРОНІКА

29.08.2009

Футбол

Найближчими днями форвард лондонського «Челсі» Андрій Шевченко з імовірністю 90 відсотків може повернутися до київського «Динамо». Про це пише газета «Спорт–Експрес в Украінє», посилаючись на свої дані. Наставник британського клубу Карло Анчелотті не включає Шеву до заявки на Лігу чемпіонів, тож Андрій активізував переговори з «Динамо», в якому починав професійну кар’єру.

Президент київського клубу Ігор Суркіс в інтерв’ю ТРК «Україна» додав хмизу у вогонь, повідомивши, що в «Динамо» от–от відбудеться дуже гучний трансфер, і це буде нападник. За даними сайту «Чемпіон», учора Шева вже перебував у Києві.

* * *

Голландський півзахисник Ар’єн Роббен перейшов із «Реала» в «Баварію».

Теніс

Сестри Бондаренко припинили виступ на представницькому турнірі серії WTA у Нью–Хейвені (США). У півфіналі парного розряду вони поступилися чешкам Бенешовій і Градецькій — 4:6, 0:2 (відмова українок).

* * *

У другому раунді кваліфікаційного турніру за право виступати в основній сітці «Ю–Ес оупен» припинила боротьбу українка Тетяна Лужанська. Вона поступилася німкені Анжелі Кербер — 3:6, 7:5, 3:6 (до речі, в першому раунді німкеня здолала іншу нашу тенісистку, Юлію Бейгельзімер). Вибула і донеччанка Ольга Савчук, не встоявши проти росіянки Ксенії Ликіної — 6:2, 4:6, 3:6. Програв зустріч другого раунду і Сергій Бубка: він був слабшим за аргентинця Орасіо Себалоса — 3:6, 4:6. Продовжує боротьбу Марія Коритцева: на шляху до відбіркового фіналу вона здолала іспанку Елоїсу Компосіто–Де Андрес — 6:2, 6:1.

Уперше за свою кар’єру пробився до фіналу кваліфікації турніру «Великого шолома» Ілля Марченко. Перед цим донеччанин обіграв німця Брандса — 3:6, 7:5, 6:4.

А офіційний сайт відкритого чемпіонату США вже оприлюднив списки «сіяних» тенісистів. У жіночому одиночному розряді під 30–м номером виступатиме українка Олена Бондаренко. У першому раунді змагання вона зустрінеться з росіянкою Аллою Кудрявцевою. Молодша сестра, Катерина Бондаренко, вже на старті зійдеться з 11–ю «сіяною», недавньою першою ракеткою світу Аною Іванович із Сербії, а Вікторія Кутузова — з іще однією екс–лідеркою рейтингу WTA — Кім Клійстерс із Бельгії. Сергій Стаховський поміряється силами з німцем Філіппом Петшнером.

Дзюдо

На чемпіонаті світу в Роттердамі вчора розігрували два комплекти нагород. Українка Світлана Чепуріна (вагова категорія до 63 кг) уже в першому поєдинку поступилася Йоші Уено з Японії й припинила боротьбу. Артем Василенко (до 64 кг) спочатку переміг поляка Роберта Кравчика, але потім капітулював перед росіянином Іваном Ніфонтовим.