«Межигір’я» — це Косово Януковича

28.08.2009
«Межигір’я» — це Косово Януковича

Віктор Янукович на вчорашній прес–конференції. (Фото Рейтер.)

Учора Віктор Янукович на прес–конференції намагався відповісти на інформаційні удари, завдані йому в останні дні насамперед Юлією Тимошенко, й повернути втрачені «очки». Але, певно, втратив ще більше балів, адже у своєму стилі переплутав Чорногорію й Косово. Відповідаючи на запитання щодо визнання Партією регіонів незалежності Південної Осетії й Абхазії, Янукович запропонував розглядати цю проблему «в контексті ситуації з Чорногорією». Прес–секретар Денис Іванеско поправив лідера: «Косово». Лідер погодився.

Нагадаємо, Янукович уже називав Словаччину Словенією, Анну Ахматову — Ахметовою, Гулака–Артемовського — «Артьомовскім», а закінчення Великого посту — початком.

В. Я. висловив переконання, що нинішня влада не буде такою в наступному році, а парламент не ухвалить бюджет на 2010 рік. «Ми не віримо у те, що п’ять років ця влада не змогла працювати ефективно, а зараз раптом на шостий рік, який, як мовиться, їм не світить, вони зроблять нормальний бюджет», — так сказав лідер ПР.

Також, за словами Януковича, він збирається виграти вибори вже в першому турі, утворити в парламенті нову коаліцію та ухвалити нові засади завнішньої політики.

Ну й головне, для чого він збирав журналістів, — це відреагувати на рішення уряду, яким у середу в Януковича відібрали державну резиденцію «Межигір’я». «Я сьогодні є власником. Ця піар–акція не вдасться. Безумовно, мене як людину і мою сім’ю це ображає», — сказав Віктор Федорович, додавши, що проживає на дачі на законних підставах і навіть виграв кілька судів — аж до Верховного — з приводу власності на держдачу у Вишгородському районі. За словами ображеного Януковича, він навіть продав деяке майно в Донецьку, щоб оплатити «Межигір’я» (нагадаємо, плата за користування майном до 2011 року складає 107 тис. грн. на рік). Судячи з усього, за ці 137 гектарів Янукович судитиметься ще і ще.