ХРОНІКА

27.08.2009

Футбол

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, яких він викликав на два наступні поєдинки відбіркового турніру ЧС–2010. У переліку — два нові прізвища: «шахтаря» Василя Кобіна та динамівця Андрія Ярмоленка до табору збірної запросили уперше. Знову викликані до табору національної команди Станіслав Богуш із «Динамо», Євген Левченко з російського «Сатурна» та Андрій Воронін із «Ліверпуля». Натомість у списку немає дніпрянина Максима Калиниченка.

* * *

Перша ліга. Перший матч 6–го туру. «Геліос» — «Олександрія» — 2:2 (Борзенко, 31; Фоменко, 73 — Целих, 20; Шупік, 85).

Лідери після 5 матчів: «Севастополь» — 13, «Волинь» — 11, «Геліос» — 11 (6 матчів), «Кримтеплиця» — 9 (4)...

* * *

Жінки. Фінальна частина Євро–2009 (Фінляндія). Група С. Англія — Італія — 1:2, Швеція — Росія — 3:0.

* * *

Півзахисник московського «Локомотива» Дініяр Білялетдінов став гравцем англійського «Евертона». Із ліверпульським клубом 24–річний гравець уклав контракт на п’ять сезонів. Він став третім росіянином, який виступатиме в англійській прем’єр–лізі. Раніше туди перебралися Роман Павлюченко та Андрій Аршавін.

Хокей

Київський «Сокіл» днями підсилився одразу кількома новими виконавцями – лідерами збірної України. Однорічний контракт із вітчизняним клубом підписав Сергій Климентьєв, який до цього грав за російський «Салават Юлаєв», а за тривалий час перебування в російській суперлізі двічі ставав чемпіоном РФ. Один рік у Києві проведе й Сергій Варламов, котрий раніше виступав за клуби НХЛ та КХЛ.

Теніс

Припинила боротьбу на представницькому тенісному турнірі серії WTA, який триває у Нью–Хейвені, українка Олена Бондаренко. У першому раунді вона перемогла американку Меган Шонессі (4:6, 6:3, 7:5), але в наступному поєдинку поступилася француженці Амелі Моресмо (1:6, 1:6), «сіяній» тут під восьмим номером.

Одеситка Вікторія Кутузова зупинилася вже в другому раунді кваліфікації, коли програла словачці Магдалені Рибариковій (4:6, 1:6). На цьому ж етапі у чоловічій програмі «вилетів» Сергій Стаховський – він виявився слабшим за уругвайця Пабло Куеваса (4:6, 6:2, 2:6).

Натомість тішать сестри Бондаренко у парному розряді. У першому раунді вони перемогли італійсько–іспанську пару Гарбін/Медіна–Гаррігес — 6:2, 3:6, 10:7.

Регбі

Чоловіки. Кубок України. Фінал. «Олімп» (Харків) — «Кредо–63» (Одеса) — 20:6.

Жінки. Кубок України. Фінал. «ОДЮСШ–Регбі» (Одеса) — «Дикі кішки» (Кривий Ріг) — 26:10.

* * *

У Харкові відбувся перший всеслов’янський турнір із пляжного регбі серед любителів. У ньому брали участь вісім команд, у тому числі гості з Росії. Турнір був організований власними силами хлопців, мав патріотичне забарвлення та був спрямований на розвиток дружніх стосунків між молоддю, небайдужою до долі своїх країн. Команда з міста Орел посіла перше місце, друге і третє залишилися за харківськими колективами.

Легка атлетика

За неофіційною інформацією, попередні результати тесту на визначення статі в південноафриканської бігунки Кастер Семені виявили в її організмі втричі більший рівень чоловічого статевого гормону тестостерону, ніж це допустимо в жінок. Тест проводили на вимогу Міжнародної федерації легкої атлетики, коли з’явилися сумніви, чи справді переможниця бігу на 800 метрів на чемпіонаті світу є жінкою. Натомість удома, в Південній Африці, Семеню зустріли як героїню.