За маму, за тата, за Україну!

26.08.2009
За маму, за тата, за Україну!

Показник переможця — 67 штук за 7 хвилин. (УНІАН.)

18–ту річницю Незалежності українці святкували з розмахом. На вулиці Києва 24 серпня вийшли сотні тисяч мешканців та гостей столиці, багато хто — у вишиванках. Не бракувало й розваг: окрім параду, виставки квітів і святкового концерту, охочі мали змогу потриматися за найбільший в Україні Державний прапор.

Синьо–жовте полотнище 30 метрів завширшки і 45 метрів завдовжки простяглося на всю ширину Хрещатика. Тож хоча організатори анонсували, що його нестимуть близько двох сотень людей, це число значно збільшилося.

А на головній сцені майдану Незалежності тим часом готувалися до змагання учасники третього всеукраїнського чемпіонату з поїдання вареників. Як зізнавалися «спортсмени», до «вареничних ігор» вони готувалися серйозно: останні кілька днів до конкурсу навмисне багато їли й пили, щоб розтягнути шлунок. Щоб легше було поглинати «снаряди», яких перед кожним учасником змагань поставили по 100 штук, учасників забезпечили сметаною, шкварками і водою.

Цьогорічним чемпіоном став бармен із Києва Олександр Савченко. За відведених на «зажер» 7 хвилин йому вдалося поглинути 67 вареників. «Герой зізнався, що жінка пообіцяла не пускати його додому без перемоги. Тож Савченко й отримав головний приз — путівку в Єгипет. Решта учасників змагань увійдуть у збірну України, яка поїдатиме вареники вже на світовому чемпіонаті.

 

А ІНШІ ЯК?

В інших містах України також не пасли задніх. Так, у Луцьку на Театральному майдані понад півтисячі людей у вишиванках вибудували своїми тілами слово «Україна». А у Львові у вишиванки вбралися не тільки городяни, а й скульптури на площі Ринок. Окрім того, День Незалежності львів’яни відзначили масовим витанцьовуванням польки.