ХРОНІКА

26.08.2009

Шахи

Переможцем турніру в курортному вірменському місті Джермук став українець Василь Іванчук.

Гран–прі ФІДЕ (Вірменія). 11–й тур. Ельянов (Україна) — Чепарінов (Боллгарія) — 1:0, Бакро (Франція) — Іванчук (Україна), Карякін (Україна) — Алексєєв (Росія) — нічиї. 12–й тур. Камський (США) — Ельянов — 1:0, Іванчук — Яковенко (Росія) — 0,5:0,5, Чепарінов — Карякін — 0,5:0,5. 13–й тур. Акопян (Вірменія) — Іванчук — 0:1, Карякін — Камський, Ельянов — Касимджанов (Узбекистан) —— нічиї.

Підсумкове становище: Іванчук — 8,5, Гельфанд (Ізраїль), Аронян — 8, Леко (Угорщина), Алєксєєв, Касимджанов — 7,5,... Карякін — 7, Ельянов — 6,5...

Теніс

Семеро українських тенісистів пробиватимуться через кваліфікацію до основної сітки «Ю–Ес оупен»: Сергій Бука та Ілля Марченко — серед чоловіків, Юліана Федак, Юлія Бейгельзімер, Тетяна Лужанська, Ольга Савчук та Марія Коритцева — серед жінок. Напряму до основної частини відкритого чемпіонату США, що стартує 31 серпня, потрапили сестри Бондаренко, Вікторія Кутузова та Сергій Стаховський.

* * *

Переможницею престижного турніру серії WTA в Торонто стала росіянка Олена Дементьєва, яка у фіналі здолала свою співвітчизницю Марію Шарапову — 6:4, 6:3.

* * *

У новому рейтингу WTA у першій сотні перебувають три українки: Олена Бондаренко (31), Катерина Бондаренко (51) та Вікторія Кутузова (79). Лідирує й надалі росіянка Дінара Сафіна. У чоловіків найкращий показник серед наших має Сергій Стаховський — він 132–й, а першу сходинку й надалі посідає швейцарець Роже Федерер.

Футбол

За свідченням іспанських ЗМІ, уже сьогодні Дмитро Чигринський офіційно може стати гравцем іспанської «Барселони». Суму трансферу оборонця «Шахтаря» оцінюють у 25 млн. євро. Таким чином, учорашній матч Ліги Європи «Шахтар» — «Сівасспор» міг стати останнім для Дмитра в Донецьку.

* * *

Півзахисник «Динамо» Карлос Корреа може продовжити кар’єру на батьківщині, в Бразилії. Зараз гравець перебуває на оглядинах у клубі «Атлетико Мінейро», у якому планує виступати на правах оренди.

Волейбол

У Черкасах відбувся «Кубок губернатора Черкащини «Незалежність–2009», у якому за коловою системою змагалися клуби з України, Росії та Білорусі. Переможцем став місцевий «Імпексагроспорт», який у третьому турі здолав гомельський «Металург». Відтак на другому місці — «Лубни», на третьому — гомельська команда, на четвертому — «Локомотив–Білогор’я» (Білгород).

Бокс

Міжнародна асоціація боксерів–любителів назвала українця Василя Ломаченка найсильнішим боксером у світі незалежно від вагової категорії. Такий рейтинг складався уперше; виводили його на основі результатів найбільших світових змагань.

Окрім того, минулої п’ятниці Ломаченко нарешті отримав справжній Кубок Вала Баркера — приз найкращому боксерові Олімпіади. Трофей Василеві вручив головний тренер української збірної Дмитро Сосновський. Нагадаємо, що раніше Міжнародна асоціація боксерів–любителів намагалася передати українцеві трофей, зовсім не схожий на справжній Кубок.

* * *

На чемпіонаті Європи серед молоді у польському Щеціні українці посіли 12–те загальнокомандне місце. Володарями медалей серед наших стали Ігор Магурін («срібло» у категорії до 48 кг) та Дмитро Руденький («бронза», до 91 кг).