НОВИНИ ПЛЮС

22.08.2009

Справа Лозинського

Генеральна прокуратура України порушила стосовно екс–народного депутата Віктора Лозинського ще дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу. Про це вчора повідомила прес–служба ГПУ.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко гарантує Віктору Лозинському надання охорони, якщо він добровільно з’явиться в Генпрокуратуру. «Я звертаюся до пана Лозинського, я знаю, він мене чує, що ми гарантуємо конфіденційність та безпеку для того, щоб він прибув до слідчого до Генпрокуратури, — заявив Наливайченко. — На сьогодні для нього виділено окрему телефонну лінію: 8–067–244–00–58. Я гарантую, що «Альфа» забезпечить безпеку, якщо він безперешкодно з’явиться до слідчого». Наливайченко додав, що «ті люди, які перешкоджають прибуттю цього громадянина України до слідчого, будуть нейтралізовані».

Вибори–2010

Анатолій Гриценко не має наміру знімати свою кандидатуру на виборах на користь єдиного кандидата. «Президентські вибори — персоніфіковані. Це на парламентських виборах можна було б створити єдиний блок за участю, приміром, Гриценка, Кличка, Тигіпка. А на президентських виборах хтось повинен зняти свою кандидатуру. Я знімати її не буду», — заявив народний депутат в інтерв’ю журналу «Профіль».

Раніше екс–міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський закликав до об’єднання Анатолія Гриценка, Арсенія Яценюка, Сергія Тигіпка та Інну Богословську з метою висування єдиного кандидата в президенти. Тигіпко таку можливість не виключив. Богословська вже підтримала таку ідею.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів звільнив Юрія Костенка з посади заступника міністра закордонних справ «у зв’язку з переходом на іншу роботу».