Затемнення Венери

20.08.2009

Справжню сенсацію на представницькому турнірі серії WTA у Торонто (призовий фонд — 2 млн. доларів) створила українка Катерина Бондаренко. У другому колі вона обіграла знамениту американку Венус Уїльямс, нині третю ракетку світу.

Катерина без бою здала перший сет, після чого нав’язала темношкірій зірці боротьбу в другому і взяла цю партію, не доводячи справу до тай–брейку. Вирішальний сет суперниці проводили рівно, а визначальною стала більша кількість подвійних помилок Уїльямс–старшої. Поступаючись 3:4, Бондаренко–молодша зосередилася і взяла дві свої подачі та одну — Венери (так ім’я Венус перекладається з англійської). При цьому в останньому геймі українка зробила брейк. Отже, 1:6, 7:5, 6:4 на користь другої ракетки України, і Катя усміхається та стрибає по блакитному хардовому корту, святкуючи визначний успіх. Наразі у світовому рейтингу вона йде на 64–й позиції, але невдовзі має зробити помітний крок угору.

У наступному раунді «Роджерс кап» Катерина зустрінеться з переможницею пари Агнеш Шавай (Угорщина) — Агнешка Радванська (Польща).

Бондаренко–старша, Олена, свій матч другого кола грала вчора пізно ввечері за київським часом, із росіянкою Аллою Кудрявцевою.

Натомість припинила боротьбу в Торонто Марія Коритцева. У парі з білорускою Тетяною Пучек вона вже у першому раунді поступилася російсько–узбецькому дуету Кудрявцева/Аманмурадова — 6:7, 2:6.