Пєчка дав жару!

19.08.2009

До Таллінна наша національна команда їхала винятково по перемогу. Поразка до неможливості ускладнила б українцям боротьбу за збереження прописки в дивізіоні А чемпіонату Європи. Від­повідним чином налаштувавшись, «синьо–жовті» почали жваво. Єдиний тепер представник НБА — Олексій Печеров — уже в першій чверті набрав 15 очок! Зауважмо, що в поточному відборі стільки пунктів наші найкращі снайпери зазвичай мають лише наприкінці матчу. А Пєчка, як називають форварда «Міннесоти» фани, не лише вдало кидав, а й активно робив підбирання, показавши поки найкращий свій результат у цьому відборі — 29 + 17. Щоправда, Олексія під щитами погано підтримували інші збірники, тож у підсумку наша команда програла естонцям за підборами. Але на табло фіксують інший рахунок.

Найбільш нервовою виявилась четверта чверть. На заключних хвилинах «синьо–жовті» поступалися настирливим господарям, які не хотіли втрачати останній шанс зберегти прописку в еліті, чотири пункти. І тут лідерські якості продемонстрував уже захисник «Хіміка» Олександр Кольченко. Гравець, котрий у попередньому поєдинку, проти угорців не набрав жодного очка, спочатку зрівняв рахунок, а потім підібрав м’яч після неточного кидка господарів. Овертайм!

Той самий Кольченко в екстра–час і надалі збільшував свій очковий актив та встигав провокувати опонентів на фоли. Рахунок же в овертаймі змінювався переважно після штрафних кидків. Коли наші вирвалися вперед — 74:72, естонці мали чудову нагоду знову встановити паритет, але м’яч після їхнього кидка пострибав по дужці українського кільця і випав у руки Печерова, де на Олексієві знову сфолили. Відчайдушний «постріл» господарів зі своєї половини майданчика на тлі сирени був невдалим.

Таким чином, завтра у київському спорткомплексі «Меридіан» вирішиться, чи залишиться Україна в еліті європейського баскетболу. Нашій команді в останньому турі потрібна перемога над чехами з будь–яким рахунком.

 

ТАБЛО

Кваліфікаційний турнір за право залишитися в дивізіоні А чемпіонату Європи. Група С. 5–й тур. Естонія — Україна — 72:75 ОТ (Кангур, 19 очок + 17 підбирань — Печеров, 29 + 17, Кольченко, 14; Лукашов, 10), Угорщина — Чехія — 70:55.

Турнірне становище: Угорщина, Чехія, Україна — 8 очок, Естонія — 6.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Колишній гравець і капітан БК «Київ» Артур Дроздов підписав дворічний контракт із «Донецьком».