ХРОНІКА

18.08.2009

Веслування

Лише одну нагороду здобули українці на чемпіонаті світу, який завершився у канадському Дартмонді. На дистанції 200 м «срібло» здобув Олег Харитонов на байдарці–одиночці.

У багатьох інших заїздах українцям також вдалося пробитися до головних фіналів, але найближчими до п’єдесталу пошани виявилася чоловіча каное–четвірка на кілометровій дистанції: Денис Камерилов, Петро Крук, Віталій Вергелес і Руслан Джалілов фінішували з четвертим результатом.

Теніс

У новому рейтингу WTA найвище серед українок місце посідає Олена Бондаренко — 33–тє. Її сестра Катерина йде 64–ю. У першій сотні рейтингу також Вікторія Кутузова — 79–та. А очолюють жіночий рейтинг росіянка Сафіна, американки Серена і Венус Уїльямс та сербка Янкович, далі — представниці Росії Дементьєва, Кузнєцова і Звонарьова.

Відзначимо, що у фіналі престижного турніру в Цинциннаті Динара Сафіна зазнала поразки від Єлени Янкович — 4:6, 2:6.

У чоловічому рейтингу українець Сергій Стаховський — 134–й, Сергій Бубка — 176–й. А попереду — швейцарець Федерер, британець Мюррей, іспанець Надаль, серб Джокович і американець Роддік.

Шахи

Гран–прі ФІДЕ (Вірменія). 7–й тур. Ельянов (Україна) — Аронян (Вірменія) — 1:0, Карякін (Україна) — Акопян (Вірменія) —1:0, Касимжанов (Узбекистан) — Іванчук (Україна) — 0,5:0,5.

Лідери після семи турів: Леко (Угорщина) — 5 очок, Іванчук, Касимжанов — 4,5, Алексєєв (Росія), Гельфанд (Ізраїль), Ельянов, Карякін, Аронян — 4...

Регбі

Кубок України. Півфінал. «Олімп» — «Техас» — 95:0, «Кредо–65» — «Динамо–Центр» — 5:53.

У фіналі зіграють «Олімп» та «Кредо–65».