Реванш на випередження

14.08.2009

Після п’ятирічної перерви кубок турніру пам’яті Валерія Лобановського нарешті виграла українська команда, цього разу — молодіжна збірна (нагадаємо, що в перші роки проведення меморіалу трофей розігрували клуби й національні збірні). Позавчора у фінальному поєдинку проти турецьких ровесників наші хлопці домінували на полі і перемогли заслужено. Єдиний гол — на рахунку півзахисника «Оболоні» Миколи Морозюка. Капітан «молодіжки» відзначився ще в дебюті гри — після того, як його збили у чужому штрафному майданчику, і він сам узявся виконувати одинадцятиметровий. Виграш молодих став своєрідним реваншем за поразку дорослої команди збірній Туреччини на тому ж стадіоні через дві години.

«Ми надзвичайно раді перемозі на меморіалі Лобановського. Туреччина — сильний суперник, але нам вдалося їм забити і довести зустріч до необхідного результату, — сказав після фіналу тренер команди Павло Яковенко. — Цей турнір був одним зі найважливіших підготовчих етапів до кваліфікаційного поєдинку Євро–2011 (U–21) проти французів. Уже 30 серпня ми зберемося для безпосередньої підготовки до цього ключового матчу. Зазначу, що ми навряд чи будемо викликати на матч із Францією велику групу зі збірної 19–річних, яка щойно стала чемпіоном Європи, хоча в кожного з юніорів є потенціал для того, щоб заграти в «молодіжці».

До речі, одного представника юніорської збірної Яковенко випустив уже позавчора — наприкінці матчу 19–річний Євген Кривцов замінив Євгена Коноплянку.

 

ТАБЛО

Меморіал В. Лобановського (молодіжні збірні). Фінал

Україна — Туреччина — 1:0 (Морозюк, 13 (пен.))

Україна: Каніболоцький, Фартушняк, Селін, Курилов, Ракицький, Чеснаков, Морозюк (Матвєєв, 90+2), Коноплянка (Кривцов, 71), Ярмоленко, Зозуля (Федорчук, 64), Лисенко.

За 3–тє місце: Німеччина — Іран — 1:0.