ХРОНІКА

14.08.2009

Теніс

Україна Олена Бондаренко у другому колі престижного турніру WTA в Цинциннаті поступилася словачці Даніелі Гантуховій — 5:7, 6:1, 4:6 — і припинила боротьбу в одиночному розряді. Її сестра Катерина на цьому ж етапі зустрілася з американкою Сереною Уїльямс, «сіяною» під другим номером, і теж виявилася слабшою — 3:6, 2:6.

Стендова стрільба

У словенському Мариборі триває чемпіонат світу зі стендової стрільби. Україну представляють п’ятеро стрільців: Микола Мільчев, Іван Лоїк, Олександр Дебчинський, Едуард Циганенко та Яна Деппа. Першою з наших стрільців змагалася Деппа, яка у «скіті» посіла 32–ге місце. Чемпіонат триватиме до 16 серпня.

Футбол

Харківський «Металіст» висловив протест проти переносу матчу 5–ту туру між ним і донецьким «Шахтарем» із 22 серпня на 23 вересня. Слобожанці заявляють, що таке рішення керівництво прем’єр–ліги прийняло без їхнього відома, і засуджують таку практику ПЛ, хоча загалом і не проти, аби «Шахтар» мав кращий графік для Ліги Європи.

* * *

Українського фахівця Романа Григорчука звільнили з посади головного тренера ФК «Вентспілс». Із цією командою наш співвітчизник тричі вигравав чемпіонат Латвії, двічі — Кубок країни, а в цьому сезоні вийшов в останній раунд «плей–оф» Ліги чемпіонів, тобто вперше гарантував «Вентспілсу» участь у груповому турнірі одного з двох євро кубків. І зараз команда ділить перше–друге місця в латвійській першості. Новим «коучем» призначено італійця Нунціо Дзаветтьєрі.

* * *

Захисник Дмитро Семочко, не прижившись у «Металісті», перейшов до підмосковних «Хімок»; контракт розраховано наразі до кінця сезону. Семочко має багатий досвід виступів у складі російських аутсайдерів — раніше він грав за «Уралан», «Луч–Енергію», «Шинник».

Євро–2012

Уряд зменшив фінансування підготовки до Євро–2012 з 162,593 до 126,257 мільярда гривень. Прогнозований обсяг фінансування держпрограми закріплено постановою Кабміну, повідомляє «Інтерфакс–Україна».